18 Σεπ 2009

Απόσυρση: Αφαντη η κυβέρνηση δεν έχουν υπογραφεί οι υπουργικές αποφάσεις

Μπορεί τελικά να υπεγράφη άμεσα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στο μέτρο της απόσυρσης ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πώς και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίησή του, καθώς οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που καθορίζουν τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου είναι «άφαντες».

Μάλιστα τα τρία συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται στην απόσυρση παλαιών ΙΧ ρίχνουν το «μπαλάκι» το ένα στο άλλο παρατείνοντας την αγωνία των εισαγωγέων, εμπόρων αλλά και των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, ενώ από την άλλη μεριά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν ανακοινώσει ήδη πως θα επανεξεταστεί το μέτρο των Τελών Κυκλοφορίας, όπως επίσης και η άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το πιστοποιητικό καταστροφής από τις μονάδες ανακύκλωσης εκδίδεται 8 ημέρες μετά την παραλαβή κάποιου παλιού αυτοκινήτου, ενώ άγνωστο παραμένει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που έχουν αποσυρθεί θα παραλάβουν από τις εφορίες τα χρήματα που τους αναλογούν...

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου η εν λόγω συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών, τα οποία «τρέχουν» στις εκλογικές τους περιφέρειες, χαρακτηρίζεται «επικίνδυνη», καθώς επισημαίνουν πως ήδη ο κλάδος τους έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από την παγκόσμια οικονομική κρίση και η παραμικρή καθυστέρηση εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ