19 Σεπ 2009

Ζαχάρω: Προεκλογικά "παιγνίδια" με το κέντρο υγείας.



Εγκαινιάζεται σήμερα στην Ζαχάρω το κέντρο υγείας από τον υπουργό υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Κακώς όμως εγκαινιαζεται σήμερα,Σάββατο ημέρα αργίας.Το κέντρο υγείας θα έπρεπε να εγκαινιαθεί την Δευτέρα για να είναι σε πλήρη λειτουργία.
Με τους επιμελλητές του και τους γιατρούς του στην θέση τους.Τους καρδιολόγους,τους παθολόγους ,τους παιδίατρους,τους μικροβιολόγους κλπ.και ολο το νοσηλευτικό προσωπικό.
Και απέξω στον περιβάλλοντα χώρο το ασθενοφόρο σε πλήρη ετοιμότητα με τον οδηγό του και τους ειδικευμένους νοσηλευτές-τραυματιοφορείς.
Ξέρετε όμως γιατί δεν κάνουν τα εγκαίνια την Δευτέρα?
Γιατί ο κόσμοςθα αντικρύσει την παρακάτω εικόνα:
Μια ουρά απο γεροντάκια με το συνταγολόγιο στο χέρι και ένας αγροτικός γιατρός να ειναι σκυμμένος και να γράφει συνταγές.Μια καθαρίστρια με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι να σφουγγαρίζει συνέχεια, για να έχει το κτίριο καθαρό, και να μαλώνει τα γεροντάκια που πατούν εκεί που σφουγγάρισε.
Και απέξω στο περιαύλιο το ασθενοφόρο να κάθεται μόνο του.
Ο οδηγός απουσιάζει.Ειναι στην δουλειά του στον Δήμο.Το ίδιο και οι τραυματιοφορείς είναι στην δουλειά τους στην υπηρεσία καθαριότητας.Αν χρειασθεί μεταφορά ασθενούς θα ¨πέσει" τηλέφωνο στο κινητό.
Αυτό το κέντρο υγείας εγκαινιάζει σήμερα ο κ.Αβραμόπουλος με τον φίλο του Δήμαρχο.
Μα ετσι το κέντρο υγείας λειτουργεί από τις αρχές του καλοκαιριού.Γιατί δεν έκαναν μέσα στο καλοκάιρι τα εγκαίνια?Αλλαξε τίποτε από τότε?
Αλλαξαν.Ηρθαν εκλογές.
Το 2007 ο στρατηγός ανεμος και η πύρινη λαιλαπα τους εδωσε την ευκαιρία να δώσουν στον κόσμο τριχίλιαρα και δεκαχίλιαρα και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στα βιβλιάρια των αγροτών.Τα περισσότερα τριχίλιαρα και δεκαχίλιαρα,μετά τις εκλογές επεστράφησαν μετά από εντολή του υπουργείου οικονομικών και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ μετά από ένα λογιστικό συμψηφισμό εξαφανίσθηκαν μέσα από τα βιβλιάρια των αγροτών.Αυτοί παντως την δουλειά τους την έκαναν.Ο λαός της Ζαχάρως τους ψήφισε.
Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και τώρα.Το 2009.
Μόνο που τώρα δεν υπάρχουν φωτιές ούτε τριχίλιαρα και δεκαχίλιαρα.Οι φωτιές δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης στην Ζαχάρω.Δεν έχουν αντικείμενο δράσης.Τα έκαψαν όλα.Αλλά και αν υπήρχαν δεν υπάρχουν τριχίλιαρα και δεκαχίλιαρα,τα έκαναν σκόνη οι ημέτεροι.
Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν τώρα στον λαό της Ζαχάρως είναι "αρτος και θεάματα".
Για αυτό κάνουν τα εγκαίνια του κέντρου υγείας (που λειτουργεί σαν αγροτικό ιατρείο) σήμερα ,λίγες μέρες πριν απο τις εκλογές.
Τα ψέμματα όμως τελείωσαν.Ο λαός της Ζαχάρως δε την ξαναπατάει.