21 Σεπ 2009

90 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με 1 δολάριο την ημέρα!


Στοιχεία που σοκάρουν ανακοινώνει η Παγκόσμια Τράπεζα και παράλληλα απευθύνει δραματική έκκληση προς τους ισχυρούς του πλανήτη για την ανάληψη δράσης, άμεσης δράσης, προκειμένου η παγκόσμια οικονομία να μπει και πάλι σε τροχιά αρχικά σταθερότητας και κατόπιν ανάπτυξης!

«Οι ισχυρές οικονομίες του κόσμου οφείλουν να ορίσουν ένα περίγραμμα δράσης για μία υπεύθυνη παγκοσμιοποίηση», για ισορροπημένη ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ.

Ο κύριος Ζέλικ απευθύνει την έκκλησή του ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της G20, τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις των αρχηγών των πλέον ισχυρών κρατών του πλανήτη θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους και νέες παραμέτρους, οι οποίες καθίστανται κρίσιμες στην περαιτέρω προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να αντιπαρέλθει την κρίση, παράμετροι όπως οι κλιματικές αλλαγές και η βοήθεια προς τις φτωχότερες χώρες.

Και για να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματά του ο κύριος Ζέλικ επικαλείται και τα τελευταία στοιχεία των ερευνών της Παγκόσμιας Τράπεζας που δείχνουν πως μέχρι το τέλος του 2009 τουλάχιστον 89 εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο ζουν με εισόδημα όχι μεγαλύτερο από ένα δολάριο ημερησίως.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το μέγεθος της κρίσης η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά πως ήδη, σήμερα, ακόμη και στη Βρετανία χιλιάδες παιδιά ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ