30 Ιουλ 2010

Ο υπέργηρος Ιάπωνας ήταν... νεκρός εδώ και 30 χρόνια

Γεννήθηκε το 1899 και τα τελευταία χρόνια είχε τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στην Ιαπωνία, ενώ είχε µπει στη λίστα µε τους 50 γηραιότερους άνδρες στον κόσµο. Μόνο που ο Σόγκεν Κάτο ήταν άφαντος. Κι είχε ένα µακάβριο µυστικό.

Σε όσους ζητούσαν να δουν τον Σόγκεν Κάτο, η κόρη του και οι εγγονές του απαντούσαν ότι ο υπερήλιξ Ιάπωνας ήταν καλά στην υγεία του. Πολλοί στη γειτονιά του δυσκολευόντουσαν να θυµηθούν πότε ήταν η τελευταία φορά που τον είχαν δει. Οταν την περασµένη Δευτέρα οι κοινωνικοί λειτουργοί θέλησαν να του εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους για τη συµπλήρωση των 111 χρόνων του, έλαβαν την απάντηση ότι ο εορτάζων δεν επιθυµούσε να δεχθεί επισκέψεις. Δυο ηµέρες µετά, όµως, µια εγγονή του πήγε στην αστυνοµία και αποκάλυψε µια απίστευτη αλήθεια: Οχι µόνο ο Σόγκεν Κάτο είχε πεθάνει, αλλά είχε αφήσει την τελευταία του πνοή πριν από τριάντα χρόνια. Επιπλέον, όλα αυτά τα χρόνια το µουµιοποιηµένο σώµα του αναπαυόταν σε ένα κρεβάτι της οικογενειακής κατοικίας.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να καταλάβουν εάν αυτή η µακάβρια αποκάλυψη συνδέεται µε κάποια µεταφυσική πεποίθηση ή αν πρόκειται για απάτη εις βάρος των κοινωνικών υπηρεσιών.