17 Ιαν 2009

Χάντρες και καθρεφτάκια

Όσα χρόνια κυβερνούσε ο κ. Καραμανλής μαζί με τον μέχρι προχθές αποπεμφθέντα Τσάρο της Οικονομίας, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, να εφευρίσκει και να επιβάλλει φόρους στους πιο αδύναμους, να εκποιεί τη δημόσια περιουσία και να δανείζεται χρήματα με ολοένα επαχθέστερους όρους από το εξωτερικό.
Η πολιτική αυτή υποθήκευσε το οικονομικό μέλλον της χώρας και παρά τις πολυδιαφημισμένες «μεταρρυθμίσεις» οδήγησε στην αναπαραγωγή της αποτυχίας σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.
Οι φόροι αυγάτισαν, οι δημόσιες επενδύσεις μειώθηκαν, η κοινωνική ασφάλιση υποθηκεύτηκε, η ανταγωνιστικότητα της χώρας μηδενίστηκε, το έλλειμμα του προϋπολογισμού μονιμοποιήθηκε εκτός του πλαισίου σταθερότητας, το εμπορικό έλλειμμα πολλαπλασιάστηκε και η πραγματική οικονομία έχει αφεθεί να πελαγοδρομεί στην τύχη της με τα προβλήματά της να μεγαλώνουν καθημερινά.
Η πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού Δημοσίου, παρά τον (τάχα) αμέριμνο τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισαν οι «υπεύθυνοι» κυβερνητικοί παράγοντες, δεν είναι τίποτα άλλο από το φυσικό επακόλουθο έλλειψης κάθε σοβαρού προγράμματος διατήρησης (έστω) της ανάπτυξης που είχαν πετύχει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και επισημοποίηση της αποτυχίας των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η οικονομία μας, η οποία και κατά τον κ. Αλογοσκούφη μπήκε με το σπαθί της στην ευρωζώνη, κατέληξε μετά πέντε χρόνια «σεμνής και ταπεινής» δημοσιονομικής διαχείρισης να βρίσκεται στην περιοχή της κατάρρευσης!
Και αντί έστω και τώρα να αναληφθεί μια προσπάθεια διάσωσής της, η κυβέρνηση εν όψει πρόωρων εκλογών τη φιλολογία των οποίων μεθοδεύει και συντηρεί η ίδια, χορηγεί με εκλογική γαλαντομία μπαξίσια χιλιάρικα, δεκαχίλιαρα, επιδόματα, διορισμούς στο δημόσιο και άλλα δώρα, χάντρες και καθρεφτάκια προς ιθαγενείς.
Αυτοί οι ιθαγενείς εξ άλλου θα πληρώσουν τον λογαριασμό...

Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ