17 Ιαν 2009

Βολές από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

O εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Κ. Καραμανλής στη Βουλή, σημείωσε: «Μπροστά στο δράμα που όλοι παρακολουθούμε στη Λωρίδα της Γάζας, οι πολιτικές ίσων αποστάσεων, τα ήξεις - αφήξεις και η απουσία της χώρας μας από το διπλωματικό, αλλά και από το ανθρωπιστικό σκέλος της τραγωδίας, δεν νοούνται. Πολύ απλά, δεν τις καταλαβαίνουν οι Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρατήρησε επίσης, ότι «δεν νοούνται στην εξωτερική πολιτική δύο μέτρα και δύο σταθμά: Οι λεονταρισμοί, όπως οι σημερινοί του πρωθυπουργού, σε σχέση με τα Σκόπια, με την ταυτόχρονη, ουσιαστική αφωνία, μπροστά στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συγκαλύπτει τη συνενοχή της και τη σύμπνοια που δείχνει με το Ισραήλ».

Η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβει ότι ολόκληρο πλοίο ήρθε στα ανοιχτά και αναγκάσθηκε να φύγει, γιατί είχε πια εκτεθεί και δεν μπορούσε να γίνει η μεταφόρτωση του οπλισμού που πήγαινε για το Ισραήλ. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να πει την αλήθεια».