14 Ιαν 2009

Πιθανώς δεν υπάρχει Θεός ή πιθανώς υπάρχει; Η διαμάχη γύρω από μια διαφημιστική εκστρατεία


Τα λεγόμενα "λεωφορεία της αθεΐας τριγυρνούν πλέον στους δρόμους του Λονδίνου, από την προηγούμενη εβδομάδα, φέρνοντας στο πλάι τους διαφημιστικά μηνύματα με το σλόγκαν "Πιθανώς δεν υπάρχει Θεός. Σταματήστε να ανησυχείτε και απολαύστε τη ζωή σας".

Η καμπάνια, ύψους 140.000 λιρών, που πέρα από τα λεωφορεία (200 στο Λονδίνο και 600 σε όλη τη Βρετανία), εμφανίζεται στο μετρό (από χθες) και σε αφίσες στους δρόμους, αποσκοπεί στο να πείσει τους άθεους να εκδηλωθούν και να βγουν από το καθεστώς ενοχής ή απάθειας που συχνά τους διακρίνει, και παράλληλα να επηρεάσει τους? αναποφάσιστους περί της ύπαρξης Θεού.

Η διαφημιστική εκστρατεία -που χρηματοδοτείται με εισφορές εθελοντών, η προθυμία των οποίων υπερκάλυψε κατά εννέα φορές το αναγκαίο ποσό σε λιγότερο από μια μέρα- στηρίζεται από τη Βρετανική Ανθρωπιστική Ένωση και προσωπικότητες όπως η συγγραφέας τηλεοπτικών κωμωδιών Αριάν Σερίν. Θέλουν, όπως είπαν, να αντισταθούν στη θρησκευτική προπαγάνδα, που απειλεί τους μη Χριστιανούς με την κόλαση και την αιώνια καταδίκη και να υλοποιήσουν πραγματικά το ιδεώδες της ελευθερίας του λόγου σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Πηγή: express