17 Ιαν 2009

Προσβάλλει τους πυρόπλητουςκαι σεισμοπαθείς της Ηλείας η δήλωση Μητσοτάκη.


Το είχα ξαναγράψει:
Η οικογένεια του πρέπει να τον συγκρατεί σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ηλικίας του (περνάει βαθειά γεράματα) και να μην τον αφήνουν να γυρίζει στις εκδηλώσεις και στα κανάλια και να κάνει αφειδώς δηλώσεις.
Υπάρχουν και τα ΚΑΠΗ που προσφέρουν φροντίδα,ζεστασιά και απασχόληση των ηληκιωμένων με χρήσιμα παιγνίδια για να τους περνάει η ώρα (πχ μπιρίμπα η πρέφα).
Δεν περνάει η ώρα ενός γέρο-πολιτικού με το να βγαίνει στα κανάλια και να "παίζει".
Και ο Μητσοτάκης αυτό κάνει.
Παίζει όταν βγαίνει και δηλώνει ότι τα χρήματα της αποζημίωσης που ζητάει από τον Λαλιώτη θα τα δώσει στους πυρόπληκτους και σεισμοπαθείς.Οχι μόνο παίζει αλλά μας εμπαίζει όλους.
Κάνει τον κουβαρντά με χρήματα του Ελληνικού λαού γιατί:
1.Δεν συμμετείχε ποτέ προσωπικά,οικονομικά,για την αρωγή των πυροπλήκτων και σεισμοπλήκτων της Ηλείας,αν και θεωρείται ένας από τους περισσότερο ευκατάστατους πολιτικούς.
2.Γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σε καμμία περίπτωση δεν θα άφηνε τον Λαλιώτη να πληρώσει την αποζημίωση,γιατί η κόντρα Μητσοτάκη-Λαλιώτη,όσο και αν ο Μητσοτάκης θέλει να την καταστήσει προσωπική,αντίθετα είναι πολιτική.
Ζητώντας αποζημίωση από τον Λαλιώτη,γνώριζε ότι ζητάει αποζημίωση από το ΠΑΣΟΚ,,επομένως από τον Ελληνικό λαό,γιατί το ταμειακό απόθεμα του ΠΑΣΟΚ προέρχεται μόνο από τις κρατικές επιχορηγήσεις,άρα χρήματα του Ελληνικού λαού και από τις εισφορές των μελών του,άρα πάλι από τον Ελληνικό λαό.
Αρα τζάμπα μάγκας.
Ζητάει από τον Λαλιώτη,άρα από το ΠΑΣΟΚ,άρα από τον Ελληνικό λαό,για να κάνει τον κουβαρντά στους πυρόπληκτους και σεισμοπαθείς της Ηλείας.
Και ας δούμε τις παρακάτω δηλώσεις για το "κουβαρνταλίκι" του Μητσοτάκη:

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ:
«Τέτοια λεφτά τού τα χαρίζουμε. Δεν τα θέλουμε...»

ΧΑΡ.ΚΑΦΥΡΑΣ (ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ):

«Οι Ηλείοι πυρόπληκτοι πολίτες έχουν αξιοπρέπεια και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν χρήματα που προέρχονται από δικαστικές πολιτικές διαμάχες. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα μας δώσει τα χρήματα από το πατρικό του κ. Λαλιώτη μάς προσβάλλει βάναυσα. Δεν θέλουμε τα χρήματα της ντροπής»

Γ.ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ):
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένος πολιτικά και ηθικά από τον λαό της Ηλείας. Τώρα μας προσβάλλει και μας προκαλεί. Η Ηλεία δεν επιθυμεί ως βοήθεια τα χρήματα του κ. Λαλιώτη. Η Ηλεία διεκδικεί τα χρήματα που της χρωστάει η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή»

Μ.ΚΑΤΡΙΝΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ):
«Οι πυρόπληκτοι έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες πολιτικές, έργα και δράσεις. Αυτές που απουσιάζουν επιδεικτικά εδώ και 16 μήνες, με ευθύνη της κυβέρνησης»

Εγώ πάντως ,αν και μικρότερος από τον κ.Επίτιμο,(έχω περίπου τα μισά του χρόνια) θα τολμούσα να του δώσω μια συμβουλή:
Κύριε Επίτιμε η ιστορία σας αποτίμησε από το 1965,από τότε σας έχει γράψει στα "κατάστιχα της" και εσείς προσπαθείτε να σας ξεγράψει.
Οπως έλεγε ο "καλός" σας φίλος ο Ανδρέας Παπανδρέου,που τόσο τον αγαπούσατε,ώστε φροντίσατε με νύχια και με δόντια να τον κλείσετε φυλακή,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
Και η ιστορία δεν είναι ρυάκι,είναι ποτάμι με ορμητικά αχαλίνωτα νερά,που ότι πήρε στην ορμή του δεν το ξαναγυρίζει κανένας πίσω, όση προσπάθεια και αν κάνει.