11 Σεπ 2009

Ψέμα Καραμανλή για τους φόρους στα σπίτια

Γκάφα ολκής διέπραξε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στο Μega: ενώ επέμενε ότι η οικονομική πολιτική του είναι «μονόδρομος», εμφανίστηκε να αγνοεί τα αποτελέσματά της και, το βασικότερο, ότι με τη θέσπιση του ΕΤΑΚ «ευεργετεί» τη μεγάλη ακίνητη περιουσία!

Όταν ρωτήθηκε για τη μείωση της φορολόγησης των ακινήτων μεγάλης αξίας που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησή του, ο Κων. Καραμανλής επιχείρησε να διαψεύσει τον Γ. Πρετεντέρη- αναφέροντας μάλιστα ότι «μαθηματικά δεν βγαίνει»!

«Επί φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, για ένα σπίτι ενός εκατομμυρίου ο φόρος ήταν 4.376 ευρώ. Το ίδιο σπίτι επί Ν.Δ., επί των ημερών σας, πληρώνει φόρο 800 ευρώ», ανέφερε ο δημοσιογράφος. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κων. Καραμανλής: Αποκλείεται. Δεν έχουν λάβει υπόψη το ΕΤΑΚ.

Γ. Πρετεντέρης: Με το ΕΤΑΚ το υπολογίσανε.

Κ. Καραμανλής: Αποκλείεται. Μαθηματικά δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να σας κάνω τώρα τους υπολογισμούς, αλλά μαθηματικά δεν βγαίνει.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική. Από τους σχετικούς υπολογισμούς που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ» αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ. έχει μειώσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα- σε σχέση με την περίοδο του ΠΑΣΟΚ- τους φόρους για τα πολύ ακριβά σπίτια, διαχέοντας μέσω του ΕΤΑΚ τα βάρη σε πολύ μεγάλες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων, που πριν δεν επιβαρύνονταν φορολογικά.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ