19 Οκτ 2010

Συνελήφθη 65χρονος καθηγητής για παραποίηση δηλώσεων της Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Εξηνταπεντάχρονος καθηγητής συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως ο δημιουργός και αποστολέας παραποιημένων δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα, γεγονός που είχε προκαλέσει αναστάτωση, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς και την αντίδραση της κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των ΗΠΑ και είχε πολιτευτεί στο παρελθόν, με τον ΛΑΟΣ στη Β' Αθηνών.

Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, μετά την έκδοση δελτίου Τύπου από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού, που αφορούσε σε απάντηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου σε ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Βουλή, για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν.

Το δελτίο Τύπου την ίδια μέρα εστάλη παραποιημένο και με αλλοιωμένες τις δηλώσεις, σε πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών του ίντερνετ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ως αποστολέας φαινόταν η αναπληρώτρια υπουργός.

Οταν ενημερώθηκε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, την επόμενη μέρα 16.10.2010, υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστου και την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά από ψηφιακή έρευνα, εντοπίστηκαν τα ίχνη του αποστολέα και χθες το βράδυ έγινε έφοδος στο σπίτι του καθηγητή, ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος προέβαλε αντίσταση, απώθησε τους αστυνομικούς και επιχείρησε να εξαφανίσει τα στοιχεία.

Ωστόσο οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν το δελτίο Τύπου αυτούσιο και παραποιημένο, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρούς δίσκους, χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο.