29 Οκτ 2010

Τα μπαίγνια δεν υπάρχουν πια κ. Χυτήρη

Γράφει:

Σεβαστιανός Μεταλληνός

Εμφανιστήκατε εχτές βράδυ κ. Χυτήρη στην τοπική τηλεόραση για να δηλώσετε, χωρίς καν να ερωτηθείτε, ότι θα ψηφίζατε το κίνημα των Δημάρχων, με το σκεπτικό ότι αποτελεί πολυσυλλεκτικό και νεανικό (!!!) ψηφοδέλτιο. Παρουσιάσατε δε μία περίεργη άγνοια για τα τεκταινόμενα στην Κέρκυρα.

Ήρθατε δηλαδή κ. Χυτήρη ως απεσταλμένος της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας στην επέτειο του ΟΧΙ, να μας πείσετε να πούμε το ΝΑΙ !!!

Φαντάζομαι ότι αγχώνεστε για τα χρώματα στο χάρτη το βράδυ των εκλογών. Για το μέλλον της κοινωνίας και της οικονομίας στην Κέρκυρα, δεν νομίζω ότι κόπτεστε ιδιαίτερα. Γιατί δεν έχετε συμφέροντα εδώ, καθώς η οικογένειά σας δεν κατοικεί και δεν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί μας. Οι τοπικές πολιτικές που έχουν ισοπεδώσει την Κέρκυρα δεν θα επηρεάσουν το μέλλον του παιδιού σας και των εγγονιών σας, καθώς θα ζουν αλλού.

Διαφορετικά θα είχατε ενδιαφερθεί για την τοπική λυπηρή κατάσταση. Θα σας είχε απασχολήσει να μάθετε που κατέληξαν τα τελευταία 20 χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που «απορροφήθηκαν», ενώ προορίζονταν για δημόσιες επενδύσεις.

Και είχατε το θάρρος κ. Χυτήρη να βγείτε δημοσίως και να δώσετε στήριξη στο συντεχνιακό κίνημα των αξιωματούχων που μας οδήγησαν εδώ που καταντήσαμε. Τόσο αβίαστα και αδιάφορα.

Σιωπήσατε εκκωφαντικά μπροστά στα αδιέξοδά μας, την ανάγκη για μια νέα αρχή. Την απαραίτητη απαλλαγή μας από το καθεστώς που λυμαίνεται τον τόπο.

Έχουμε χρεοκοπήσει κ. Χυτήρη και νομίζετε ότι με μία τηλεοπτική δήλωσή σας, στη μοναξιά του φακού, θα σας ακολουθήσουν χιλιάδες στο σαγράδο που μας προτείνετε να πέσουμε.

Σας καλώ κ. Χυτήρη να κάνετε την ίδια εισήγηση σε δημόσια συγκέντρωση, όπου να επιχειρηματολογήσετε μπροστά σε Κερκυραίους. Έχετε επιχειρήματα και θάρρος να το κάνετε;

κ. Χυτήρη, εσάς σας ενδιαφέρει το χρώμα του χάρτη στις 14 Νοέμβρη, ενώ τη γενιά μας μια θέση στο χάρτη. Το δικαίωμα παραμονής στην Κέρκυρα και στην Ελλάδα.

Η αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα έχει στερέψει τα τελευταία 20 χρόνια από αξιόλογους αιρετούς και έχει γεμίσει με τσάμπα μάγκες. Να είστε σίγουρος όμως ότι αλλάξανε οι καιροί και η κοινωνία ξεμένει και από μπαίγνια...

Καλό σας ταξίδι κ. Χυτήρη.

Σεβαστιανός Μεταλληνός

Α. Κορακιάνα, 28/10/2010