17 Απρ 2008

Ανακοίνωση Υπουργείου Οικονομικών.-Σύλληψη εφοριακών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες και παραπέμπονται σήμερα στο Αυτόφωρο με την καταγγελία του χρηματισμού δύο εφοριακοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε ΔΟΥ της Πάτρας. Και οι δύο εφοριακοί υπάλληλοι με εντολή του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα τέθηκαν άμεσα εκτός υπηρεσίας.

Επισημαίνεται ότι για τον καταγγέλοντα επιχειρηματία φορολογούμενο ισχύουν οι ευεργετικές διατάξεις προστασίας του, που προβλέπονται από το Ν. 3610/2007 για όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς υπαλλήλους, δηλαδή η απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα, η μη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες φορολογικές χρήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής Αρχής, υπό την εποπτεία αρμόδιου Επιθεωρητή.

Αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών η αντιμετώπιση φαινόμενων διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τους εσωτερικούς ελέγχους που εντείνονται, κρίνεται σημαντική και η συμβολή των φορολογουμένων.