21 Οκτ 2008

Φάτε μάτια ψάρια...


Το κείμενο που ανεβάζω μου ήρθε σήμερα το πρωί με email και δεν γνωρίζω τον αρχικό αποστολέα. Δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα. Διαβάστε:

Όχι μόνο "βαπορίσια" ... αλλά καί ""μολυβίσια"" ...!!!!!
"Τέλος Αυγούστου διακοπές οικογενειακές με φίλους του σε παραθαλάσσιο γνωστο θέρετρο. Σε κλασική ψαροταβέρνα παραγγελία για γεύμα και συν τοις άλλοις τρία -3- Kgr περίπου ψάρια από αυτά που ονομάζουμε πρώτα. Ζυγισμα μπροστά μας.

Κάποιος από την παρέα πηγαίνει προς την τουαλέτα, περνώντας δίπλα από την κουζίνα, όταν ακούει από ένα χώρο της κουζίνας που προφανώς ετοίμαζαν τα ψάρια τη φράση : "έχε το νου σου στην αλβανίδα μην ξεχάσει να βγάλει τα μολύβια από τα ψάρια". Με τρόπο υποψιασμένος ο φίλος στείνει μάτι και αυτί και τι διαπιστώνει;

Από το στόμα κάθε ψαριού να βγάζει η αλβανίδα τεμάχια μετάλλου, που ύστερα διαπιστώσαμε οτι ήταν μόλυβδος (μέταλλο) μεγέθους από 6-12 cm σε σχήμα στυλού και βάρους, εκ των υστέρων διαπισωμένο και αυτό περίπου 650 gr. Ο φίλος υποψιασμένος και αρκετά τσαμπουκαλής, μπαίνει στην κουζίνα αρπάζει τα ψάρια και τα μολυβια και έρχεται στο τραπέζι μας.

ΧΑΜΟΣ στην ταβέρνα.

Το αφεντικό να ψελίζει διάφορα παλαβά. Το προσωπικό να κοιτάζει σα χαμένο. Μαζεύτηκαν και από τα διπλανά τραπέζια. Ανοίγουμε ένα ακαθάριστο ψάρι, ανοίγουμε και δεύτερο και στο τέλος όλα τα ακαθάριστα και διαπιστώνουμε πως σε ΟΛΑ υπήρχαν αυτοί οι μικροκύλινδροι με το μολύβι. Η ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ Η ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ.

Κάντε τους υπολογισμούς σας: Τιμή ψαριών 60e ανα κιλό. Βάρος μολύβδου 650 gr. ΄Αρα βάρος καθαρό 2450 gr. Πολλοί από τις άλλες παρέες που είχαν παραγγείλει ψάρια τα είχαν φάει και περίμεναν το λογαριασμό κάνουν το μαγαζι souper καλοκαιρινό.

Η δική μας η παρέα δεν έδωσε συνέχεια, δικαστική κλπ. Περί πληρωμής βεβαίως, ούτε λόγος. Και επειδή τα νέα κυκλοφορούν γρήγορα, τις επόμενες 6 ημέρες που καθήσαμε στην περιοχή στη συγκεκριμένη ταβέρνα δεν καθησε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πελάτης, με αποτέλεσμανα κλείσει και στις υπόλοιπες οι πελάτες ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ τα ψάρια να ζυγίζονται και να καθαρίζονται μπροστά τους. Και κάποιο πουλάκι μας έλεγε πως τα μολύβια ήταν σχεδόν κανόνας στην περιοχή.

ΑΛΗΘΕΙΑ. Σε πόσα μέρη της Ελλάδας δεν θα κάνουν την ίδια ή παρόμοιες απατεωνιές και θα χιλιοκλέβουν τον κόσμο;

Από το account forum του www.dcorfu.gr