19 Οκτ 2008

Αίσχος και ντροπή απο αστυνομικούς



Εικόνες ντροπής κατέγραψαν τα μέλη της οργάνωσης «Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο» στο κέντρο της Αθήνας, όταν αστυνομικοί πιάστηκαν στα πράσα να ξεγυμνώνουν αλλοδαπό, κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου και περίπου λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι, στην οδό Αναξαγόρα, δίπλα στο δημαρχείο, άνδρες της αστυνομίας σταμάτησαν «υπόπτους» για τυπικό έλεγχο και βρέθηκαν να κατεβάζουν παντελόνια αφήνοντάς τους γυμνούς, σε κοινή θέα εξευτελίζοντάς τους, μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Έθνος» φαίνεται καθαρά ο αστυνομικός να υποδεικνύει αρχικά στον άνδρα τις κινήσεις που οφείλει να πράξει και εν συνεχεία να τον αναγκάζει να κατεβάσει το παντελόνι, με τα γεννητικά του όργανα να είναι εκτεθειμένα στα μάτια των παρευρισκομένων στο ντροπιαστικό περιστατικό.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στον «έλεγχο» ισχυρίζονται πως ο αλλοδαπός μαζί με τους δύο φίλους του ήταν τοξικομανείς με σύριγγες στην τσέπη και γι’ αυτό προέβησαν στον έλεγχο.

Τώρα όσον αφορά το... ξεγύμνωμα ισχυρίστηκαν πως ο άνδρας φορούσε μια φόρμα και όχι παντελόνι, με συνέπεια να πέσει την ώρα που λύθηκε το κορδόνι, που το συγκρατούσε.

Με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας εξεδόθη σχετική ανακοίνωση, η οποία ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα, προκειμένου να καταλογισθούν πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Πειθαρχικό Δίκαιο του Σώματος.

Πηγή: zougla.gr