31 Οκτ 2008

Κεκρυρα:Στο ΣτΕ για την παλιά πόλη

«Το θέμα έχει λήξει», υποστηρίζει ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης σχετικά με την αποκάλυψη από την «Ε» εγγράφου της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο ζητεί να «παγώσει» η εφαρμογή του τροποιημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Κέρκυρας.

Χωρίς να δημοσιοποιεί τη σχετική αλληλογραφία, μας ενημερώνει ότι «όλα όσα αναφέρονται στα υπηρεσιακά έγγραφα» έχουν απαντηθεί από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Ακόμα και αν είναι έτσι, θα χρειαστεί να περιμένει την ετυμηγορία του ΣτΕ όπου έχουν ήδη προσφύγει κάτοικοι της περιοχής Ανεμόμυλος.

«Η διαδικασία τροποποίησης του ΓΠΣ Κέρκυρας εκκρεμούσε από το 1997, όταν η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ανέθεσε τη σχετική μελέτη», αναφέρει στην απαντητική επιστολή του και προσθέτει ότι έχουν τοποθετηθεί ομόφωνα στο εγκεκριμένο σχέδιο όλοι οι φορείς της Κέρκυρας, μνημονεύοντας τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, τον δήμο, το τοπικό παράρτημα του ΤΕΕ, τον σύλλογο αρχιτεκτόνων και το γραφείο της Παλιάς πόλης. Ομως για τον δήμο της Κέρκυρας και από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου προκύπτει διαφορετική εικόνα από αυτή που εμφανίζει ο κ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης διαψεύδει την επισήμανση της Αντζελας Γκερέκου, βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ, ότι στην περιοχή των πολεοδομικών ρυθμίσεων βρίσκεται ακίνητο της συζύγου του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ. Δεν διευκρινίζει πάντως τη συγγενική σχέση με άτομο που έχει το ίδιο όνομα, ενώ σημειώνει ότι στην περιοχή διέθετε ιδιοκτησία ο πατέρας του. Ηταν εντός σχεδίου και είχε αξιοποιηθεί προ πενταετίας. Η «Ε», πριν και μετά το δημοσίευμα είχε ζητήσει να μιλήσει με τον κ. Καλογιάννη, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση, όπως έγινε και με την περίπτωση της επίμαχης εγκυκλίου που είχε αποκαλύψει πρόσφατα.


Χ.ΤΖ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/10/2008