13 Αυγ 2009

Εργασία το Δεκαπενταύγουστο:Προσαύξηση 75%

Προσαύξηση 75% προβλέπεται για όσους εργαστούν στις 15 Αυγούστου, όπως αναφέρει το Κέντρο Πληροφόρησης της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης, οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν δικαιούνται να λάβουν, οι μεν ημερομίσθιοι το συνηθισμένο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό τόσα ωρομίσθια όσες ώρες απασχοληθούν και προσαύξηση 75% στο νόμιμο ωρομίσθιό τους.

Οι μισθωτοί που δεν θα απασχοληθούν στις 15 Αυγούστου δικαιούνται το συνήθως καταβαλλόμενο για τη συγκεκριμένη ημέρα ημερομίσθιό τους ή τον μισθό τους, αν πρόκειται για ημερομίσθιους και αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό αντίστοιχα.

Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι δεν τίθεται θέμα μετάθεσης της γιορτής, ενώ το ημερομίσθιο της 15ης Αυγούστου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρήσουν την ημέρα αυτή στις εργάσιμες της άδειας.

Τέλος, δεν δικαιούνται κανένα ημερομίσθιο οι μισθωτοί που θα απέχουν από την εργασία τους για τους δικούς τους λόγους, αν η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες.