28 Αυγ 2009

H αμελής...γιαγια έκαψε την Ηλεία.

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης:
http://dcorfu.blogspot.com/2009/08/36.html

Δικά μου σχόλια:

Οταν ήμουν στην Ζαχάρω και μιλούσα με γιαγιάδες μου έλεγαν:
Εμείς όταν θερίζαμε και αλωνίζαμε τα παλιά χρόνια ,μέσα στο χωράφι με τα άχυρα ανάβαμε φωτιές και μαγειρεύαμε για τους εργάτες και το μόνο νερό που είχαμε ήταν το νερό σε ασκιά για να πίνουν οι εργάτες,Ποτέ δεν βάλαμε πυρκαγιές και ποτέ δεν κάψαμε το παραμικρό στην περιοχή.
Τώρα η γιαγιά με μια κατσαρόλα κόλυβα που της "έπιασε" έγινε αφορμή να κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και να στείλει στον θάνατο 36 συντοπίτες της.
Υποτίθεται ότι η γιαγιά δεν ήταν μόνη της στην μέση του δάσους αλλά σε έναν οικισμό ,το Παλιοχώρι που λόγω της εποχής και της ώρας ήταν και άλλοι κάτοικοι δίπλα της.
Σε καθέναν μπορεί να συμβεί αυτό στα χωριά της Ελληνικής υπαίθρου.Ενα λάθος μια απροσεξία μπορεί να γίνει αφορμή να εκδηλωθεί φωτιά.Αλλά σε έναν οικισμό,τον Αυγουστο που είναι γεμάτος κόσμος μου είναι αδιανόητο να φαντασθώ ότι θα επιτρέψουν στην φωτιά να εξαπλωθεί.Εστω και αν πνέουν άνεμοι 12 μποφόρ.Και αν τους ξεφύγει η φωτιά,δόξα τω θεώ,με τα κινητά τηλέφωνα μπορούσαν να καλέσουν τα κλιμάκια της δασοπυρόσβεσης που υποτίθεται ότι ήταν διάσπαρτα σε τόσο μεγάλη δασική έκταση.Εκτός και αν δεν υπήρχαν.
Επομένως,προσωπικά μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι η γριά ¨έβαλε " την φωτιά και έκαψε την Ζαχάρω.
Και αφού με τόση ευκολία έριξαν όλη την ευθύνη στην γριά,γιατί περίμεναν 2 ολόκληρα χρόνια για να το επιβεβαιώσουν?
Στην αμελή γιαγιά..έχουν επιβληθεί και οι παρακάτω περιοριστικοί όροι:

1.Απαγόρευση εξόδου από την χώρα (σε λίγο θα αποδημήσει προς κύριον.τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση?Γιατί και αυτό θεωρείται έξοοδος από την χώρα).

2.Καταβολή εγγυοδοσίας 1500 ευρώ ( από το πολλά που της περισσεύουν από την σύνταξη του ΟΓΑ που της δίνει ο Καραμανλής).

3.Εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της,δηλαδή στην πόλη της Ζαχάρως.Με τί να κατέβει? Με τα λεωφορεία που έχει φροντίσει ο Δήμος να μετακινεί τους Δημότες των απομακρυσμένων οικισμών?Και στο κάτω-κάτω έτσι και κατέβει η γριά στην Ζαχάρω θα την σκοτώσουν τα αυτοκίνητα.
Και όλα αυτά για την επικίνδυνη πυρομανή γιαγιά.

Και οι πραγματικοί εγκληματίες των φονικών πυρκαγιών,ίσως να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να γεύονται τους καρπούς των " κόπων" τους και να πίνουν και να γλεντούν στην υγεία της "πυρομανούς" γιαγιάς από το Παλιοχώρι που "έβαλε" την φωτιά με την κατσαρόλα που έβραζε τα σπερνά,
Βρε δεν μας χέζετε!!!