1 Αυγ 2009

Γενικός συναγερμός για τη νέα γρίπη και εμβολιασμός με κρατικές δαπάνες

OΛOI οι πολίτες και οι κάτοικοι της χώρας θα εμβολιαστούν για τον ιό της νέας γρίπης. Αυτή είναι η απόφαση των πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και διά στόματος του αρμόδιου υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου διευκρινίστηκε ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί με δαπάνες του κράτους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, προέβησαν σε δηλώσεις, μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής που συνήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι κατ' εντολήν του πρωθυπουργού θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας, δηλαδή όλοι οι πολίτες και οι κάτοικοι, ακόμα και εκείνοι που παρανόμως βρίσκονται στην Ελλάδα. Oι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια.

Ανέφερε ότι θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο και τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει όταν υπάρξει τυπικά έγκριση από την Ευρώπη.

Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός διά νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση, ενώ ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί με κάποια ιεράρχηση, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.