21 Αυγ 2009

Πορτοφολάδες που... μοιράζουν χρήματα στο Λονδίνο


Μια εταιρία παροχής συνδέσεων στο διαδίκτυο βρήκε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στους πολίτες αλλά και επισκέπτες του Λονδίνου, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Προσέλαβε λοιπόν μια ομάδα πρώην "πορτοφολάδων", οι οποίοι αντί να κλέβουν πορτοφόλια, βάζουν χρήματα στις τσέπες και τις τσάντες ανυποψίαστων "θυμάτων".

Είκοσι πρώην "πορτοφολάδες" έχουν βγει στους δρόμους των τουριστικών περιοχών της βρετανικής πρωτεύουσας και μοιράζουν χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 στερλινών στην Τραφάλγκαρ Σκουέαρ, το Κόβεντ Γκάρντεν και άλλες πολυσύχναστες περιοχές. Η πρωτοβουλία της εταιρίας παροχής συνδέσεων στο διαδίκτυο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Αυγούστου στο Λονδίνο, μετά θα πάρει το δρόμο για την περιφέρεια.

"Νιώθουμε καλά που δίνουμε κάτι πίσω, για αλλαγή -και οι Βρετανοί σίγουρα το χρειάζονται στο τρέχον οικονομικό κλίμα", όπως είπε ο Κρις Φιτς, πρώην πορτοφολάς, που συμμετέχει στο πρόγραμμα. "Κάθε φορά που βάζω χρήματα στην τσέπη κάποιου, νιώθω λιγότερο ένοχος που για τα πολλά χρόνια τα έκλεβα".

Συνολικά, θα μοιραστούν τουλάχιστον 100.000 στερλίνες με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο. Η εταιρία εξήγησε ότι επιθυμεί να "φωτίσει τις ζωές των ανθρώπων" με ασυνήθιστους τρόπους. Για τη δράση των πρώην πορτοφολάδων έχει ήδη ενημερωθεί και η αστυνομία της πόλης.