Μια επαναστατική "τεχνολογία της κρεβατοκάμαρας", πίσω από την οποία βρίσκεται ένας ελληνο-αμερικανός επιστήμονας, έρχεται να προσφέρει μια λύση στα ζευγάρια που τα χωρίζει μεγάλη απόσταση λόγω κάποιας ανάγκης (όπως η δουλειά του ενός από τους δύο συντρόφους). Η νέα συσκευή, με την ιαπωνική ονομασία "Μουτσουγκότο", φέρνει, σε πραγματικό χρόνο, τις κινήσεις του απομακρυσμένου συντρόφου στην κρεβατοκάμαρα του άλλου! Έτσι το ζευγάρι ξανασμίγει, έστω και εικονικά, σύμφωνα με το BBC.
Η τεχνολογία αποτελεί δημιούργημα της εταιρίας Distance Lab, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής ερευνών της οποίας είναι ένας ελληνο-αμερικανός, ο δρ Στέφανος Αγαμανώλης, που προέρχεται από το διάσημο εργαστήριο Μedia Lab του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ. Σημαντική είναι και η συμβολή του ιάπωνα καλλιτέχνη Τομόκο Χαγιάσι.
Χρησιμοποιώντας κάμερες, τεχνητά φώτα, κομπιούτερ και φυσικά το Ίντερνετ, η συσκευή μεταφέρει ψηφιακές εικόνες από τις κινήσεις του ενός στην μακρινή κρεβατοκάμαρα του άλλου. Οι δύο κρεβατοκάμαρες μπορεί να απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη μεταβίβαση των κινήσεων μέσω ακτινών φωτός.
Κάθε ένας από τους δύο συντρόφους φορά ένα ειδικό δακτύλιο, που ενεργοποιείται με το άγγιγμα και είναι ορατός από μια κάμερα στο ταβάνι. Οι κινήσεις του κάθε συντρόφου πάνω στο κρεβάτι καταγράφονται και "μεταφράζονται" σε ακτίνες φωτός, που στη συνέχεια προβάλλονται πάνω στο κρεβάτι ή στο σώμα του συντρόφου τους που βρίσκεται ξαπλωμένος κάπου μακριά. Αν οι δύο σύντροφοι κάνουν τις ίδιες ακριβώς κινήσεις και οι φωτεινές γραμμές τους συμπέσουν, αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλάζοντας χρώμα και επιβεβαιώνοντας τον συγχρονισμό του ζευγαριού.
Πακρόφσκ, Τορέτσκ, Τσασόβ Γιάρ, Βουλεντάρ . Καλά, και κακά νέα από το
μέτωπο στις 15 Σεπτεμβρίου
-
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους σε πολλούς τομείς
του μετώπου. Κουπιάνσξ, Πακρόβσκ, Σελίντοβο, Τορέτσκ, Ουκράϊνσκ, Βουλαντάρ,
κ...
Πριν από 45 δευτερόλεπτα