27 Σεπ 2008

Έρχεται "πλημμύρα" από εισαγόμενα τρόφιμα


«Με το κερί» θα ψάχνουν σε λίγους μόλις μήνες οι Έλληνες να βρουν τρόφιμα, που παράγονται στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, με συγκεκριμένους κανόνες και υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.

«Κύμα» εισαγόμενων φθηνών και επισφαλών τροφίμων θα σαρώσει την ελληνική αγορά και αυτό αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της Ε. Ε.

Χλωριωμένα κοτόπουλα από τις ΗΠΑ, φρούτα από τη Λατινική Αμερική, σιτάρια και καλαμπόκια από τη Ρωσία, την Ουκρανία μέχρι τον Καναδά, κρέατα από τη Νέα Ζηλανδία και την Αργεντινή, ξηροί καρποί από την Περσία και το Πακιστάν, κηπευτικά από το Ισραήλ, τομάτες από την Κίνα και τη Βόρεια Αφρική και κρασί από τις τέσσερις γωνιές του ορίζοντα, θα κατακλύσουν τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ. Το φαινόμενο θα πάρει τέτοιες διαστάσεις, ώστε αυτά τα προϊόντα θα κυριαρχούν σε ποσότητες και τα «ντόπια» θα είναι συμπληρωματικά και πανάκριβα.

Εν κατακλείδι, όποιος έχει είτε συγγενείς ακόμη σε κάποιο χωριό, είτε ένα μικρό κήπο, θα θεωρείται τα επόμενα χρόνια προνομιούχος σε σχέση με εκείνους, που μπορούν μόνο να αγοράσουν τα τρόφιμα, που θα προσφέρουν στα παιδιά τους.

Από zougla.gr