20 Νοε 2008

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Γιατί "οσμίζομαι " ολιγοήμερη παράταση.

Ωρα 2:30 π.μ:
Αφού τελείωσα τις δηλώσεις κτηματολογίου ενός πελάτη μου με 37 δικαιώματα,αφού στραβώθηκα να διαβάζω ακαταλαβίστικα συμβόλαια παλιών συμβολαιογράφων,που μετρούνε με πήχεις και όχι με μέτρα,που γράφουν σε ηλήθια αρχαίζουσα,αφού απασχολούμουν πάνω από 10 ώρες χωρίς να πάρω ούτε ένα ευρώ ( το θεωρούν υποχρέωση του λογιστή και είναι μέσα στην αμοιβή του και το κτηματολόγιο), είπα να ρίξω μια ματιά στις on line εφημερίδες,γιατί σήμερα έχασα επεισόδια.Κυρίως στις οικονομικές.

Διαβάζω λοιπόν στην express:

Κλειστό θα παραμείνει αύριο και μεθαύριο το Γραφείο Κτηματογράφησης για το δήμο Αθηναίων, που λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, λόγω της 48ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Κτηματολόγιο ΑΕ:

Ειδικά για την εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν δικαιώματα ιδιοκτησίας στο δήμο Αθηναίων, για τις επόμενες δύο μέρες θα παραμείνουν ανοικτά ως τις 8 το βράδυ τα Γραφεία Κτηματογράφησης στην Κεντρική Αγορά Αθήνας (Ευριπίδου 19) και στην Πλατεία Μαβίλη (Τιμολέοντος Βάσσου 11-13, κτήριο ΥΠΕΧΩΔΕ/ΟΚΧΕ).

Επιπλέον, ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων, όλα τα υπόλοιπα Γραφεία Κτηματογράφησης στην περίπτωση αυξημένης προσέλευσης πολιτών, θα παραμένουν ανοικτά και πέραν του ωραρίου, προκειμένου να εξυπηρετούν τους πολίτες. Σε ισχύ παραμένει το σύστημα Επιβεβαίωσης Εμπρόθεσμης Προσέλευσης.

Και ερωτώ:

1.Ενα από τα μεγαλύτερα γραφεία κτηματογράφησης των Αθηνών θα παραμείνει κλειστό,λόγω της απεργίας του Μετρό Πέμπη και Παρασκευή (τελευταία ημέρα υποβολής των δηλώσεων κτηματολογίου).

2.Και τι έγινε αν είναι κλειστό το μετρό.Κυκλοφορούν λεωφορεία και ταξί.

3.Και αν ο απλός πολίτης που έχει σκοπό να πάει στο γραφείο κτηματογράφησης την Παρασκευή,δεν έχει ακούσει την ανακοίνωση και πάει με οποιοδήποτε άλλο μέσο στο Συνταγμα και βρεί το γραφείο κτηματογράφησης κλειστό,τότε την Δευτέρα θα του επιβάλουν τα πρόστιμα που αναφέρει ο Σουφλιάς?

4. Και ποιος θα επιβάλλει τα πρόστιμα?
Τα πρόστιμα επιβάλλονται μόνο με νόμους του κράτους και βεβαιώνονται και εισπράτονται μόνο από τα αρμόδια όργανα του.Η εταιρία ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ είναι αρμόδιο όργανο του κράτους που μπορεί να επιβάλει και να εισπράξει πρόστιμα?
Μην τρελλαθούμε τελείως!!!

Να γιατί ¨οσμίζομαι" παράταση των δηλώσεων του κτηματολογίου.

Αφορμή βέβαια θα είναι ότι το μετρό του συντάγματος θα είναι κλειστό!!!