14 Νοε 2008

Καρβέλας-Πάνια.Μύθος και πραγματικότητα,

Είμαστε όλοι θεατές των τελευταίων επεισοδείων που διαδραματίστηκαν μεταξύ του Καρβέλα και της Πάνια και των ειδικών φρουρών της Αστυνομίας, παιδιά κάτω των 30 ετών με ένα μισθό των 700 ευρώ,στην λεωφόρο Βάρης -Κορωπίου.

Τα παιδιά αυτά,κάνοντας το καθήκον τους,σταμάτησαν το πολυτελές αυτοκίνητο του ζεύγους για έλεγχο,αλλά αυτοί θεώρησαν καλό να μην σταματήσουν.Ισως να θερώρησαν αυτό το γεγονός ένα επεισόδιο από αυτά που παίζονται στην εκπομπή της Πάνια που αφειδώς και χωρίς καμμία συστολή,στιγματίζονται άτομα με ειδικές ανάγκες.εκμετελλευόμενοι την ανάγκη αυτών των ατόμων για ανθρώπινη επικοινωνία,αρωγή και συμπαράσταση.

Ισως να θεώρησαν ότι οι αστυνομικοί που τους σταμάτησαν αλλά και όλοι εμείς οι πολίτες Ελληνες που παρακολουθούμε τα γεγονότα, είμαστε κάτοικοι μιας Σπιναλόγκα και αυτοί είναι η Αρεία υγιής φυλή που κατοικεί στην ανίπερα όχθη.Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αλλά και να υποκύπτουμε στις επιθυμίες μερικών ολίγων,που "μεγάλωσαν" μέσα από την ανοχή του μέσου Ελληνα,που ζουν και αναπνέουν από αυτήν.

Νομίζω ότι αυτός ο ξεπεσμός της κοινωνικής αντίληψης πρέπει να σταματήσει εδώ.

Ο Ελληνας ζεί πλέον σε μια σύχρονη κοινωνία με σωστές αντιλήψεις και οράματα.

Οι κοινωνικές αντιλήψεις που επικρατούσαν τις προηγούμενες δεκαετίες στην χώρα μας,νταηδηλίκι και νταμπουκισμός, έχουν περάσει στο παρελθόν ανεπιστρεπτί.

Η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται με τίποτε να ανεχθεί την αναβίωση τους.

Σωστά έπραξαν τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας των 700 ευρώ στο επεισόδιο αυτό και πρέπει να τους πούμε και ΜΠΡΑΒΟ.Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων που προστάζει το καθήκον τους.

Στο ύψος των περιστάσεων που προστάζει το καθήκον πρέπει να σταθεί και η Ελληνική Δικαιοσύνη, το επόμενο Σάββατο που θα γίνει η δίκη, και να αποδείξει ότι ενώπιον του νόμου είμαστε όλοι ίσοι.Ισως στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να γίνει περισσότερο αυστηρή για να αποδείξει ότι είνα εντελώς τυφλή και δεν κρυφοκοιτάει από το ένα μάτι.