17 Νοε 2008

Εμποροι: Ημερίδα για ΤΕΜΠΜΕ

Ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων Πειραιά σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου και την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ανεξαρτήτων Εμπορικών Αντιπροσώπων και Διανομέων και μετά από συνεννόηση με το ΤΕΜΠΜΕ, διοργανώνουν ημερίδα την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 18.30 στο Μέγαρο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εγγύηση της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ θα καλύπτει το 80% δανείων μέχρι 350.000€. Η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ δε θα ασκεί ένσταση δίζησης για το εγγυημένο μέρος του δανείου.

Για το υπόλοιπο 20% του δανείου για το οποίο δεν εγγυάται η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, η τράπεζα δεν θα αναζητά εξασφαλίσεις από τις επιχειρήσεις.

Η προμήθεια της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ θα καταβάλλεται απευθείας από την επιχείρηση εφάπαξ κατά την πρώτη εκταμίευση του δανείου και θα ανέρχεται σε 1% της εγγύησης.

Η διάρκεια του δανείου, της εγγύησης και της επιδότησης επιτοκίου θα είναι τριετής.

Το επιτόκιο των δανείων θα είναι EURIBOR + 2,1 μονάδες.

Η ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ θα επιδοτεί το σύνολο του επιτοκίου σε διάρκεια τριών ετών. Η επιδότηση θα καταβάλλεται στην τράπεζα ανά εξάμηνο από την ημερομηνία εκταμίευσης του δανείου.

Τα δάνεια αυτά δεν δύναται να ξεπερνούν το 30% του μέσου κύκλου εργασιών της εταιρίας των τριών τελευταίων ετών.

Προϋπόθεση ώστε οι εταιρίες να είναι επιλέξιμες για την ενίσχυση είναι να έχουν κερδοφορία προ αποσβέσεων τα τρία τελευταία έτη.