22 Νοε 2008

Κ. Καραμανλής: Δεν υπάρχουν νέοι φόροι

“Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνω ότι νέοι φόροι δεν υπάρχουν, δεν πρόκειται να επιβληθούν. Τα επιπλέον έσοδα του Προϋπολογισμού του 2009 θα προκύψουν από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την προβλεπόμενη ανάπτυξη της οικονομίας”, τόνισε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε όσους "επιμένουν να παραπληροφορούν, να κινδυνολογούν και να ψεύδονται".

Αυτό πιστεύω και εγώ.Δεν θα υπάρχουν νέοι φόροι γιατί έχετε εξαντλήσει όλες τις πηγές φορολόγησης,που αναφερονται στους έμμεσους φόρους.
Δεν υπάρχει πλέον έμπνευση.
Οι πηγές φορολόγησης στην έμμεση φορολογία είναι κάτι σαν τα τραγούδια ενός συνθέτη.Εχει σταματήσει πλέον η έμπνευση και αναμασάει τα παλιά με λίγη διαφοροποίηση,οπότε καταντάει γραφικός και συννάμα κουραστικός.Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να ανασκευάσει τα παλιά τραγούδια.
Ετσι και εσείς,μας βεβαιώνετε ότι δεν θα υπάρχουν νέοι φόροι,(έμμεσοι),αλλά δεν μας υποσχεσθε ότι δεν θα υπάρχει αύξηση συντελεστών των ήδη εμμέσων φόρων.
Αυτό που αναμασάτε μόνιμα είναι η μείωση των συντελεστών κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες της άμεσης φορολογίας και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.
Γνωρίζετε πολύ καλά,ότι αυτό που πονάει τον φορολογούμενο ποιο πολύ είναι η έμμεση και όχι η άμεση φορολόγηση.