Τελικά το μυστικό της μακροβιότητας είναι ίσως πολύ πιο απλό απ΄ όσο πιστεύαμε και βρίσκεται δίπλα μας. Ομάδα ειδικών από βρετανικά πανεπιστήμια υποστηρίζει ότι το γάλα και ειδικά το αγελαδινό περιέχει μια σειρά συστατικά (κάλιο, ασβέστιο, πρωτεΐνες, βιταμίνες) που μας προστατεύουν από διάφορες ασθένειες. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το γάλα προστατεύει εκτός των άλλων από την ανάπτυξη διαβήτη, από την εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων και από τα εγκεφαλικά.
Η ομάδα των ειδικών πραγματοποίησε μετανάλυση σε 324 έρευνες για τη σχέση της κατανάλωσης γάλακτος με διάφορες ασθένειες. Οι επιστήμονες διεπίστωσαν ότι όσο κάποιος περιόριζε την κατανάλωση γάλακτος τόσο περισσότερο αυξανόταν ο κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών ασθενειών. Οι ερευνητές υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο υψηλότερος μέσος όρος της διάρκειας ζωής των κατοίκων των δυτικών περιοχών των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτές τις περιοχές οι κάτοικοι πίνουν περισσότερο γάλα σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων περιοχών.