13 Ιαν 2010

Φόβοι για 100.000 νεκρούς στην Αϊτή


Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Ζαν-Μαξ Μπελρίβ δήλωσε σήμερα μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CΝΝ, ότι φοβάται πως ο αριθμός των θυμάτων του ισχυρότατου σεισμού που έπληξε τη χώρα τη νύχτα χθες μπορεί να φτάσει και τις εκατό χιλιάδες . "Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ακόμα ο αριθμός των θυμάτων. Πάρα πολλά κτίρια, πάρα πολλά οικήματα έχουν καταρρεύσει.

Με πολίτες μέσα, γι αυτό πιστεύω ότι οι νεκροί μπορεί να φτάνουν και τις εκατό χιλιάδες", είπε φανερά σοκαρισμένος ο αϊτινός πρωθυπουργός. "Ελπίζω ότι δεν θα είναι αληθινός ο αριθμός που ανέφερα γιατί επίσης ελπίζω ότι οι πολίτες θα είχαν το χρόνο να βγουν από τα κτίσματα", μετά από τον σεισμό των 7 βαθμών, πρόσθεσε.
"Αλλά τα κτίρια καταστράφηκαν σε τέτοιο βαθμό καθώς και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα που πραγματικά δεν ξέρω που μπορεί να είναι όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί", κατέληξε.

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Αϊτή έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα και σημαντικές υλικές ζημιές, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Αϊτής στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS), που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.