7 Ιαν 2010

Ζευγάρι έζησε το "θαύμα των Χριστουγέννων"

Μια απίστευτη ιστορία, ένα παιχνίδι της μοίρας ή... ένα θαύμα έζησε την παραμονή των Χριστουγέννων ζευγάρι από το Κολοράντο, όταν η ετοιμόγεννη σύζυγος εξέπνευσε από καρδιακή προσβολή στο χειρουργείο και οι γιατροί της πήραν το μωρό που όπως διαπίστωσαν δεν έδειχνε σημάδια ζωής. Λίγη ώρα αργότερα , το μωρό άρχισε να αναπνέει, ενώ και η επί αρκετά λεπτά νεκρή μητέρα επανήλθε. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία εξήγηση για το περιστατικό.

Ήταν παραμονή Χριστουγέννων. Η Τρέισι και ο Μάικ Χέρμανστορφερ ήταν στο νοσοκομείο, Spring's Memorial του Κολοράντο. Η Τρέισι θα έφερνε στον κόσμο το τρίτο παιδί της οικογένειας. Στη διάρκεια του τοκετού, η μητέρα κουράστηκε. Της χορηγήθηκε "τοπικό αναισθητικό" και έκλεισε τα μάτια της και όπως λέει ο Μάικ: "Και τότε άρχισε ο εφιάλτης". "Μελάνιαζε. Έκλεισε τα μάτια της για να κοιμηθεί λιγάκι όμως δεν ξυπνούσε. Έχασε το χρώμα της. Έγινε "γκρι" σαν φάντασμα". Η Τρέισι είχε σταματήσει να αναπνέει. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το πιθανότερο είναι να έπαθε καρδιακή προσβολή.

Όπως επισήμανε η γιατρός Στέφανι Μάρτιν μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC, "δυστυχώς, στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ομάδα, η μητέρα δεν μπορεί να επανέλθει". Η Τρέισι δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης και ύστερα από αρκετά λεπτά, η ομάδα των γιατρών έστρεψε το ενδιαφέρον στο παιδί. Έκαναν καισαρική χωρίς αναισθητικό και τότε συνειδητοποίησαν ότι ούτε το παιδί ανταποκρινόταν.

"Όταν πήρα το παιδί...δεν είχε ζωή". Ύστερα όμως συνέβη κάτι που ακόμη και τώρα η Μάρτιν δεν μπορεί να το εξηγήσει. "Μόλις πήρα το βρέφος, επανήλθε ο χτύπος της καρδιάς στην μητέρα, δηλαδή, 4-5 λεπτά αφού είχε σταματήσει. Η αναπνοή της είχε σταματήσει ένα με δύο λεπτά νωρίτερα". Οι γιατροί ολοκλήρωσαν γρήγορα την καισαρική. 'Αλλοι συνάδελφοί τους είχαν πέσει πάνω στο παιδί προσπαθώντας να το επαναφέρουν. Τελικά τα κατάφεραν. Ο πατέρας τα είχε δει όλα. Ήταν εκεί.

"Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη"

Η Δρ. Μάρτιν δήλωσε ότι η αποδέσμευση του παιδιού από το σώμα της μητέρας ίσως να την βοήθησε, ανακουφίζοντας στην ουσία το σώμα της από τις πιέσεις του τοκετού ή να ενεργοποίησε ξανά τη ροή του αίματος στο υπόλοιπο σώμα. Στην ουσία όμως, δεν γνωρίζουν ακόμη και σήμερα οι γιατροί τι ακριβώς βοήθησε τη μητέρα να επανέλθει. "Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη εξήγηση", λέει η γιατρός, ενώ ο πατέρας μιλάει για "θαύμα".

express