3 Ιαν 2010

Για να κλείσει η ψαλίδα Ο κύβος ερρίφθη για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων

Η αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ξεκίνησε και τις επόμενες εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει η διαδικασία συλλογής στοιχείων από τις εφορίες, αλλά και από την αγορά για να διαπιστωθεί το ποσοστό απόκλισης των πραγματικών τιμών από τις αντικειμενικές τιμές.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, σε περιοχές όπου υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ αγοραίων τιμών και αντικειμενικών θα υπάρξει και η μεγαλύτερη αύξηση, ενώ σε άλλες όπου τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται πτώση τιμών το ποσοστό αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών θα κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε προσφάτως ότι «οι αντικειμενικές αξίες από καιρό σε καιρό προσαρμόζονται. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόκλιση στις πραγματικές αξίες, άρα κάποια στιγμή θα ανέβουν».

Μάλιστα ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν θα ανέβουν «τρελά», χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά του για το πότε θα συμβεί αυτό. Την τελευταία φορά που αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες ήταν τον Μάρτιο του 2007, δηλαδή σε τρεις μήνες θα συμπληρωθεί μία τριετία από την τελευταία αναπροσαρμογή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι στις αντικειμενικές αξίες υπάρχει μια σταδιακή προσαρμογή στις εμπορικές και αυτό είναι λογικό να συμβεί.