10 Φεβ 2009

Πυρόπληκτοι Αυστραλίας και Πυρόπληκτοι Ελλάδας.

Μια ολόκληρη πολιτεία της Νοτιοανατολικής Αυστραλίας,η Βικτώρια,καίγεται από άκρη σε άκρη.Ολόκληρες κωμοπόλεις και χωριά έχουν παραδοθεί στις φλόγες.Ηδη χθές βράδυ οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από την πύρινη λαίλαπα ήταν 171 άτομα.
Αυτό μας φέρνει στις μνήμες μας την καταστροφή που έγινε το καλοκαίρι του 2007 στην χώρα μας.Από την ίδια αιτία.Την φωτιά είτε προκλήθηκε είτε από τυχαίο είτε από εκούσιο γεγονός.
Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο.Καμένα ανθρώπινα κορμιά στο διάβα της πύρινης κόλασης.
Τριπλάσια στην Αυστραλία.
Και στις δύο χώρες υπάρχουν θύματα,ανθρώπινες ζωές,περιουσίες.
Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ τους?
Οτι η Αυστραλία θα αποζημιώσει πλήρως και άμεσα τους πυρόπληκτους της,ότι άμεσα θα γίνουν έργα υποδομής για την ανακούφιση τους,δεν θα επιτρέψει να γίνουν επαίτες για 3000 ευρώ,για σκοπούς πολιτικής εκμεταλλευσης και θα διαχειρισθεί με σύνεση και διαφάνεια την ανθρωπιστική βοήθεια.
Δεν θα επιτρέψει με τίποτε να κοιμούνται σχεδόν δύο χρόνια εκατομύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδας και οι πυρόπληκτοι να υποφέρουν,δεν θα επιτρέψει ποτέ να κοιμούνται σήμερα γέροι σε κοντεινερσ,δεν θα επιτρέψει ποτέ να διαχειρίζονται οι Δήμαρχοι χρήματα πυροπλήκτων για να προμηθευθούν υπερπολυτελή τζιπ για την προσωπική τους μετακίνηση και τέλος δεν θα επιτρέψει με τίποτε να υπάρχει αδιαφάνεια στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας,όπως εδώ που πουλούσαν τις ζωοτροφές της βοήθειας αντί να τις δίνουν δωρεάν.ΚΛΠ,ΚΛΠ.
Να ποια είναι η διαφορά μετάξύ πυροπλήκτων Αυστραλίας και Πυροπλήκτων Ελλάδας.
Ο πόνος,η οδύνη,η απόγνωση ίδια και απαράλλαχτη.Δεν υπάρχει καμμία διαφορά.
Η διαφορά έγκειται στην αδιαφορία,στον ζαμανφουτισμό,στην αλαζονεία,στον καιροσκοπισμό αυτών που διαχειρίζονται τον πόνο,την απόγνωση και την οδύνη αυτών που τους επέλεξαν να τους διοικούν.