2 Φεβ 2009

«Απόβαση» των αγροτών από την Κρήτη

Με δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά οχήματα φθάνουν περίπου στις 6 το πρωΐ στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από το Ηράκλειο και τα Χανιά της Κρήτης παρά την παρέμβαση του εισαγγελέα να αποτραπεί η είσοδος των αγροτικών οχημάτων στα πλοία.

Τα πλοία «Φαιστός Παλλάς» και «Κρήτη Ι» και «Πρέβελη» αναχώρησαν από το Ηράκλειο με καθυστέρηση περίπου 90 λεπτών λίγο μετά τις 10 η ώρα το βράδυ καθώς είχε προηγηθεί σειρά διαβουλεύσεων και επαφών του εισαγγελέα Ηρακλείου με το Λιμεναρχείο, αγρότες αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες για το εάν ήταν νόμιμη η μεταφορά τρακτέρ και πετρελαιοκίνητων αγροτικών αυτοκινήτων με τα πλοία της γραμμής.

Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν το πρωΐ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να επιδώσουν ψήφισμα.

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν χθες το απόγευμα οι αγρότες της Νίκαιας, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν στις 10 το πρωΐ. Οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα θα αποφασίσουν μεθαύριο Τετάρτη για την περαιτέρω στάση τους.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, που αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες επανέλαβε ότι δεν θα δοθούν περισσότερα χρήματα στους αγρότες πέραν του πακέτου των 500 εκατ. ευρώ.

Μεγάλη κινητοποίηση αυτήν την ώρα στο λιμάνι του Πειραιά καθώς ο ΚΟΚ δεν επιτρέπει την διέλευση αγροτικών οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι αγρότες μπορούν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας πεζοί.