12 Φεβ 2009

Π.Μολυβιάτη: Κάνει έκκληση προς τους πυρόπληκτους,αλλά...

Ο κ.Πέτρος Μολυβιάτης ο υπεύθυνος για την διαχείρηση της βοήθειας των πυροπλήκτων κάνει εκκληση προς τους πυρόπληκτους να προσέλθουν να λάβουν την βοήθεια για να κτίσουν η να επισκευάσουν το καμένο σπίτι τους.
Ωραία τα λόγια του κ.Μολυβιάτη,αλλά γνωρίζει ότι για να μπορεί ο πυρόπληκτος να λάβει αυτή την βοήθεια θα πρέπει να καταθέσει πλήρη φάκελο οικοδομικής αδείας.Ενα από τα σπουδαιότερα δικαιολογητικά αυτού του φακέλου είναι και ο τίτλος ιδιοκτησίας.
Φαίνεται ότι ο κύριος Μολυβιάτης δεν έχει ζήσει σε χωριό,διαφορετικά θα γνώριζε ότι στα χωριά ελάχιστοι έχουν επίσημους τίτλους ιδιοκτησίας.Τα περισσότερα σπίτια έχουν περάσει απο τους γονείς στα παιδιά εξ'αδιαθέτου,μόνο με τον λόγο.Πολλοί γονείς μοίρασαν την περιουσία τους στα παιδιά τους μόνο με τον λόγο,χωρίς να κάνουν διαθήκη.Ετσι σήμερα για να κατατεθεί ενας τίτλος ιδιοκτησίας θα πρέπει η να γίνει εκπρόθεσμη αποδοχή κληρονομιάς η να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση της χρησικτησίας.
Δηλαδή "Παρ'το αυγό και κούρευτο".
Ποιος θα αναλάβει να κάνει όλες αυτές τις επίπονες και μακρόχρονες διαδικασίες?
Και αν υπάρχουν και "καλοθελητές" συγγενείς,τότε είναι που χειροτερεύουν τα πράγματα.
Ετσι και έτσι αυτά τα σπίτια που κάηκαν στα χωριά,κατα συντρηπτική πλειοψηφία,δεν αποτελούν κύρια κατοικία.Εξοχικά σπίτια αποτελούν,αυτών που μένουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ποιος θα καθήσει να μπεί σε αυτές τις νομικές διαδικασίες αναγνώρισης τίτλων κυριότητας?
Απλά θα τα "μουτζώσουν"τα καμένα σπίτια τους και θα αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές παραθερισμού.
Εφόσον η πολιτεία και οι υπηρεσίες της είναι ανάλγητες και δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους,τότε αυτά τα καμένα χωριά θα παραμείνουν καμένα και έρημα στους αιώνες των αιώνων.
Σε αυτά τα χωριά,που έστω και το καλοκαίρι ασφυκτιούσαν από ζωή,μετά την ανάλγητη συμπεριφορά της πολιτείας δεν πρόκειται να ακουσθεί το παραμικρό γέλιο χαράς,στα στενά σοκάκια τους,έστω και το καλοκαίρι.
Η πολιτεία,μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα.Δεν είχε όμως την βούληση.
Προτιμά να βλέπει έρημα,καμένα χωριά.
Και ο κ.Μολυβιάτης να βλέπει γεμάτο το "ταμείο αρωγής".

Και είναι απλό.Πολύ απλό:

Μια δήλωση του Δημάρχου,ότι κατά την τελευταία πενταετία στο σπίτι που κάηκε έμενε ο ταδε...

Να ο τίτλος ιδιοκτησίας.