1 Φεβ 2009

Θέμα εκλογικού νόμου ανοίγει ο Πρ. Παυλόπουλος


Συναίνεση από το ΠΑΣΟΚ για την άμεση εφαρμογή του εκλογικού νόμου, ζητά ο Προκόπης Παυλόπουλος. Αρνητική η απάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Υπενθυμίζεται πως για να ισχύσει ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου από αυτές και όχι από τις μεθεπόμενες εκλογές, χρειάζεται η υποστήριξη διευρυμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, 200 βουλευτών.

O υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης αφορά την ανάγκη του τόπου για σταθερότητα. «Εξαρτάται από το ΠΑΣΟΚ αν θα προσέλθει στο διάλογο και αν θα συμφωνήσει μαζί μας», πρόσθεσε Αφορμή για τις δηλώσεις Παυλόπουλου αποτέλεσαν οι σχετικές προτάσεις που διατύπωσαν, μέσω του «Βήματος της Κυριακής», η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Λευτέρης Ζαγορίτης. Ο Πρ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «ειλικρινείς» και «θετικές» τις τοποθετήσεις των δύο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιδρά η αντιπολίτευση

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει. «Ο κ. Παυλόπουλος επαναφέρει, με το μάτι στις μετρήσεις, μία πρόταση εκλογικού νόμου, την οποία ψήφισε μόνη της η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή», δήλωσε. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θα φέρει, ως κυβέρνηση πλέον, νέα πρόταση εκλογικού νόμου, «που θα κατοχυρώνει την αυτονομία της πολιτικής».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για άσφαιρους λεονταρισμούς, οι οποίοι αποκαλύπτουν σχέδιο κύκλων σε βάρος της αναλογικής και της Αριστεράς. «Αφού δεν μπορούν να αλλάξουν τον λαό, πασχίζουν να αλλάξουν και πάλι τον εκλογικό νόμο. Δεν θα τους περάσει», συμπλήρωσε.

«Είχαμε υποπτευθεί ότι ήτανε μπαμπέσηδες. Τώρα πλέον το επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι δημοσίως», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βελόπουλου.