14 Φεβ 2009

Ξέμειναν από δακρυγόνα, άδειασαν οι ψεκαστήρες


Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να γίνουν διαδηλώσεις; Μάλλον από τώρα ώς τον Μάρτιο, αφού η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαντλήσει το «στοκ» δακρυγόνων που είχε στις αποθήκες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ζητηθεί 5.000 «κομμάτια» χειροβομβίδων με χημικά από ιδιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

H παραγγελία έγινε άρον-άρον στο τέλος του Δεκέμβρη, μετά την «υπερκατανάλωση» δακρυγόνων που έγινε στην Αθήνα και το «προϊόν» αναμένεται τέλος Φεβρουαρίου. Για την ώρα, τα ΜΑΤ πρέπει να βολευτούν με 2.000 τεμάχια χειροβομβίδων κρότου-λάμψης που παρέλαβαν πρόσφατα.

Από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα ρίχτηκαν συνολικά 4.000 δακρυγόνα, 500 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ «άδειασαν» και οι μισοί (από τους συνολικά 85) ψεκαστήρες που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί για «ράντισμα» διαδηλωτών από μικρή απόσταση.

Ολη αυτή η δραστηριότητα, όμως, τίναξε στον αέρα τους υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ. Ετσι, λόγω έλλειψης «προμηθειών» οι μονάδες της Αθήνας στις πρόσφατες συγκρούσεις με τους αγρότες στον Πειραιά χρειάστηκε να δανειστούν χημικά απ' όλη την Ελλάδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 15/02/2009