21 Φεβ 2009

Γ.Καρατζαφέρης: Μάλλον θέλει υπουργιλίκι..


Ο Γ.Καρατζαφέρης μάλλον θέλει να γίνει υπουργός.Να λέγεται κάποτε και αυτός πρώην υπουργός,όπως και ο Μητσοτάκης που αυτοσκοπός του ήταν να λέγεται σήμερα πρώην πρωθυπουργός της χώρας.Βέβαια ό Καρατζαφέρης δεν προσβλέπει στο πρωθυπουργιλίκι,γιατί είναι άπιαστο όνειρο για αυτόν.του αρκεί και το υπουργιλίκι,για να μην πώ έστω και το υφυπουργιλίκι.
Και για να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα μόνο με ένα μέσο μπορεί να γίνει.Με την αναμπουμπούλα.Την αναμπουμπούλα την εκμεταλλεύονται πολλοί για να πετύχουν τους σκοπούς τους και τις φιλοδοξίες τους,γιατί σε φυσιολογικές συνθήκες,ούτε που να το σκέφτονται.
Ετσι η σημερινή οικονομική κρίση και η ενδεχόμενη μη ύπαρξη αυτοδυναμίας στις σύντομα επερχόμενες εκλογές,αποτελούν την καλλίτερη αναμπουμπούλα που μπορούσε να περιμένει ο Καρατζαφέρης για να πραγματοποιήσει το όνειρο του.
Για να βγεί η χώρας μας από την οικονομική κρίση,προτείνει να σχηματισθεί μια κυβέρνηση ενότητας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.Να η πρώτη ευκαιρία για να γίνει υπουργός.Γνωρίζει καλά ότι σε μια κυβέρνηση ενότητας,όλα τα κόματα της βουλής θα εκπροσωπηθούν με ένα η και περισσότερα υπουργεία.
Εφόσον δεν γίνει η κυβέρνηση ενότητας και χάσει το πρώτο χαρτί του,(που σιγουρα δεν πρόκειται να γίνει) τότε θα χρησιμοποιήσει το δεύτερο.Την συνεργασία με ένα από τα δύο πρώτα κόματα στις εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.Και πάλι γνωρίζει καλά ότι συνεργασία χωρίς υπουργιλίκι δεν υπάρχει.
Επίσης γνωρίζει ότι με τους λίγους βουλευτές που θα πάρει (χωρίς να σκέφτεται μήπως δεν συγκεντρώσει το 3%) ,είναι αναγκασμένος να συνεργασθεί μόνο με το πρώτο κόμα ,που θα πάρει και αυτό τους περισσότερους βουλευτές ώστε να σχηματισθεί κυβέρνηση.Και αυτό το κόμα που θα βγεί πρώτο και με διαφορά και πάλι γνωρίζει ότι είναι το ΠΑΣΟΚ.Για αυτό σε συνέντευξη του στο αυριανό Εθνος της Κυριακής ,δηλώνει ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί και με το ΠΑΣΟΚ,γνωρίζοντας και πάλι καλά ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συνεργασθούν με κανένα από τα δύο μεγάλα κόματα.Αρα αυτός είναι το μοναδικό μπαλαντέρ στην τράπουλα.
Αυτά όμως που δεν γνωρίζει καλά ο Γ.Καρατζαφέρης είναι τα εξής:

ΠΡΩΤΟ και πάνω από όλα,ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο τρισεκατομύριο να συνεργασθεί ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.Οι απόψεις και οι αντιλήψεις απέχουν εκατομύρια παρασάγγας.Και μόνο που σκέφτομαι αυτή την "συνεργασία",μου έχει σηκωθεί η τρίχα κάγκελο.Αλλά κτυπιέμαι και από τα γέλια που φαντάζομαι να βλέπω πρωθυπουργό τον Γιώργο και στο υπουργικό συμβούλιο να κάθονται δίπλα-δίπλα Πάγκαλος και Καρατζαφέρης.

ΔΕΥΤΕΡΟ είσαι τόσο σίγουρος κ.Καρατζαφέρη ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία?Μελετάτε καλά τις δημοσκοπήσεις?

ΤΡΙΤΟ ότι ακόμη και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας (που δεν το βλέπω) υπάρχουν και οι επαναληπτικές εκλογές,που τότε δεν χρειάζονται αυξημένα ποσοστά του πρώτου κόματος.

Επομένως κ.Καρατζαφέρη,λυπάμαι αλλά θα μείνεις με το όνειρο.
Και τα όνειρα καλά είναι.Και να γνωρίζεις.
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!!!