18 Φεβ 2009

Εναλλακτική μέθοδος γυμναστικής ..ηλικιωμένων


Κάθε πρόβλημα χρειάζεται και τον κινέζο του...γι' αυτό και ο Κινέζος συνταξιούχος Huang Fungui, καλεί όλους τους συνομηλίκους του που βαριούνται και απεχθάνονται την κλασική γυμναστική, να κάνουν ότι κι αυτός -να κρεμαστούν ανάποδα! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δέντρο, σχοινί και λίγη τρέλα.


"Ταλαιπωριόμουν συχνά από ιώσεις και το τελευταίο χρόνο από μία σοβαρή αρρώστια. Αυτό έκανε κακό και στους δικούς μου, που με έβλεπαν έτσι. Έτσι σκέφτηκα να αρχίσω τη γυμναστική για να βελτιώσω την υγεία μου", αποκαλύπτει ο Huang Fungui.

Έτσι, ξεκίνησε να γυμνάζεται με έναν εντελώς δικό του τρόπο. Στην αρχή ξυπνούσε τα χαράματα, στις πέντε, και ασκούταν για τις επόμενες δύο ώρες χρησιμοποιώντας αλυσίδες και πινακίδες καταστημάτων μέχρι που όμως, προκάλεσε τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών γιατί τους έδιωχνε τους πελάτες. Έτσι, βρήκε ένα δέντρο έξω απ' το σπίτι του και με ένα σχοινί άρχισε να κάνει το πρόγραμμα του. Αυτό περιλαμβάνει σκαρφάλωμα, κρέμασμα απ' τα πόδια και άλλες τέτοιες ασκήσεις.

Όταν μάλιστα κάλεσε και τους δημοσιογράφους δεν άργησε να προσελκύσει την προσοχή όλων και να προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος. "Γι' αυτό και ξυπνάω τόσο πρωί για να κάνω τις ασκήσεις αυτές. Έτσι τα αποφεύγω όλα αυτά", τονίζει ο 64χρονος.

"Το πρόγραμμα αυτό, μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ηλικιωμένων. Πιστεύω πως μπορώ και θέλω να προσφέρω κάτι σε όλους τους ηλικιωμένους όλου του κόσμου", πρόσθεσε.

Φυσικά, αυτός ο εναλλακτικός τρόπος γυμναστικής δεν χαίρει της εκτίμησης των καθηγητών και των ειδικών που κλήθηκαν να σχολιάσουν. Όπως υπογραμμίζουν, "είναι όντως εντυπωσιακός, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου γιατί είναι πολύ επικίνδυνος και δύσκολος να επιτευχτεί".