15 Ιουλ 2009

15 Ιουλίου 1965: Χρόνια Πολλά κ.Επίτιμε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας.


Χρόνια σας Πολλά κ.Μητσοτάκη να τα χιλιάσετε για να μπορείτε να είστε πνιγμένος από τις τύψεις σας,για τα δεινά που προκαλέσατε στον Ελληνικό Λαό με την αποστασία σας τις 15 Ιουλίου 1965,όταν "κατορθώσατε" να οδηγήσετε σε παραίτηση μια κυβέρνηση που πρόσφατα ελαβε περίπου το 53% του Ελληνικού Λαού.
Πνιγμένος από τις τύψεις (αν έχει):

Επιχειρεί ο 91χρονος πολιτικός Κ. Μητσοτάκης με το δημιουργηθέν Ινστιτούτο του (Ίδρυμα Κ. Μητσοτάκης) να ξαναγράψει την πολιτική ιστορία της νεώτερης Ελλάδας των τελευταίων 50 χρόνων. Είναι βαρύ το στίγμα του αποστάτη που του έχει μείνει και τεκμηριωμένες οι ευθύνες του. Παρά το ότι βοηθήθηκε από τον πρεσβύτερο Κ. Καραμανλή να επανακάμψει στο δημόσιο βίο που ήταν εξοβελισμένος και μάλιστα έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδος η ψυχή του δεν λέει να ησυχάσει. Δεν έχει επέλθει η κάθαρση μέσα του από τις ενοχές που τυραννούν την συνείδησή του.

Η σύγχρονη ελληνική ιστορία θα τον κατατάξει στους αρνητικούς πρωταγωνιστές της. Ήταν ο πρωταγωνιστής της αποστασίας του 1965 και πρωτεύθυνος για την δικτατορία του 1967. Μέχρι και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος, σύμβουλός του επί του τύπου το 90 – 93, δεν τον υπερασπίστηκε.

Οι τηλεθεατές τον άκουσαν στον «ΑΛΦΑ» να λέει ότι:

«Οι πρωταγωνιστές του ’65 δεν μπορούν να γράψουν την ιστορία».