4 Ιουλ 2009

«Βαριά ονόματα» της νύχτας οι απαγωγείς Παναγόπουλου

Επτά μήνες μετά την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ύστερα από μεθοδικές έρευνες και έχοντας στη διάθεσή τους μαρτυρίες(!), οι αστυνομικοί κατάφεραν να προχωρήσουν στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης. Μεγάλα ερωτήματα αποτελούν το κρησφύγετο όπου κρατούσαν οι απαγωγείς τον 73χρονο εφοπλιστή, αλλά και το τι απέγιναν τα 30 εκατομμύρια ευρώ που κατέβαλε η οικογένεια του απαχθέντος ως λύτρα.


Τουλάχιστον 10 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 8 μέρες ομηρίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι περισσότεροι κινούνται στο χώρο της νύχτας και μάλιστα χαρακτηρίζονται ως «βαριά ονόματα».

Από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης έως και χθες στις 9 το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, με συντονισμένες επιχειρήσεις στη Βούλα, στη Γλυφάδα, στον Ασπρόπυργο και το Περιστέρι προσήγαγαν στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τουλάχιστον δέκα άτομα που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για την απαγωγή.

Δύο από αυτούς είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές, για ανθρωποκτονίες, «προστασίες», βομβιστικές ενέργειες και αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Ο πρώτος είναι ο μόνος που απέμεινε ζωντανός από τα τρία αδέρφια οικογένειας και κινεί τα εγκληματικά νήματα μέσα από τη φυλακή, ο δεύτερος φέρεται ως «υπαρχηγός» της εκβιαστικής ομάδας του Χαϊδαρίου. Και οι δύο φέρονται να είναι οι «εγκέφαλοι» και οι καθοδηγητές της απαγωγής.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ