21 Αυγ 2008

Λήγει την 1/9 η προθεσμία για επιδότηση του κόστους δανεισμού μικρών επιχειρήσεων

Oσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης, που αφορά την επιδότηση κόστους δανεισμού και χρηματοδότησης μίσθωσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και υλοποιείται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, η Eιδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα σε χθεσινή ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι μέσω του ΕΠΑΝ είναι σε ισχύ και δεύτερη προκήρυξη έως τη 15η Οκτωβρίου, η οποία αφορά πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης για επιχειρηματίες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς της μεταποίησης, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Στόχος της πρώτης ενέργειας είναι η αύξηση του βαθμού πρόσβασης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης και η μείωση του κόστους δανεισμού, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η δράση αυτή απευθύνεται σε υφιστάμενες ή νεοϊδρυόμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν έδρα την Ελλάδα, απασχολούν έως 20 εργαζόμενους και εμφανίζουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ.

Oσον αφορά το πρόγραμμα κατάρτισης, περιέχει θέματα σχετικά με την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, τη συμβολή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη διοίκηση, τη διαχείριση και λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης, τη συμβουλευτική υποστήριξη, τεχνικές πωλήσεων, χρηματοοικονομικό και περιβαλλοντικό μάνατζμεντ, κ.ά. Ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις δύο ανοικτές δράσεις του ΕΠΑΝ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας 8011136300, καθώς και στο δικτυακό τόπο www.antagonistikotita.gr.