12 Σεπ 2009

Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ με την έκτακτη εισφορά?

Η κυβέρνηση Καραμανλή,στην απέλπιδα προσπάθεια της να βρεί πόρους ,επέβαλε έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα ,την οποία επέβαλε με το άρθ.18 του Ν.3758/2009.
Αυτή η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο των φυσικών προσώπων ή της σχολάζουσας κληρονομιάς των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2008 (διαχειριστικής χρήσης 2007) εφόσον αυτό υπερβαίνει τις 60.000,00 €.
Ο λαός έκρινε παράλογη και αντισυνταγματική αυτή την εισφορά.
Ολα τα κόμματα την κατεδίκασαν ενώ οι αγανακτισμένοι πολίτες προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ,κοινοποιώντας στην εφορία την ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ που ανακοίνωσε και έθεσε στην διάθεση των πολιτών ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.
Το ΠΑΣΟΚ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Χρήστου Παπουτσή είχε δηλώσει ότι:

" Η επιβολή της έκτακτης εισφοράς θα καταπέσει και θα κληθεί η επόμενη κυβέρνηση να επιστρέψει και μάλιστα εντόκως όσα επείγεται να εισπράξει σήμερα η κυβέρνηση για να κλείσει τις τρύπες των ελλειμμάτων.

«Είστε καταφανώς εκτός του Συντάγματος... Σε περίπτωση που καταδικαστεί το κράτος, τότε θα υποχρεωθεί να επιστρέψει εντόκως όσα εισέπραξε. Αλλά βεβαίως τότε η ΝΔ θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης και θα παρακολουθεί με ησυχία...Αλλοι θα κυβερνούν τη χώρα και θα πρέπει να βρουν τους πόρους για να μπορούν να επιστρέψουν αυτά τα οποία εισπράττετε σήμερα εσείς για το θεαθήναι»

Εφόσον το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του δηλώνει ότι η έκτακτη εισφορά είναι άδικη και αντισυνταγματική τι έχει να πεί στο λαό σε περίπτωση που κυβερνήσει?

1.Θα την θεωρήσει άκυρη και επομένως τα ήδη καταβληθέντα ποσά επιστρέφονται η συμψηφίζονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές? ( Το σωστό).

2.Θα την θεωρήσει άκυρη αλλά δεν θα κινήσει την εισπρακτική διαδικασία για οφειλές που δεν πληρώθηκαν από τις 5 Οκτώβρη 2009.Οσες κατεβλήθηκαν ,καλώς κατεβλήθηκαν.(Πολύ άδικο).

(Τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν με Νόμο η με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου).

3.Να τηρήσει ¨σιγή ιχθύος" και να επιστρέφει χρήματα σε όσους έχουν προσφύγει στα διοιητικά πρωτοδικεία και έχειν δικαιωθεί.(Και αυτό πολύ άδικο).Και το χειρότερο είναι ότι αποδέχεται αυτή την πράξη της κυβέρνησης Καραμανλή.


Ο Γιώργος Παπανδρέου,αύριο στην ομιλία του στην ΔΕΘ ωφείλει να ξεδιαλύνει το θέμα.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι συνεργάτες του στα οικονομικά και φορολογικά θέματα.