22 Σεπ 2009

Στη δικαιοσύνη κατά Βγενόπουλου η Ντόρα Μπακογιάννη

Στη διακαιοσύνη θα προσφύγει η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη για όσα δήλωσε ο πρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος και τις αιχμές που άφησε σχετικά με την παραχώρηση άδειας εκτέλεσης δρομολογίων προς και από την Κωνσταντινούπολη, προς όφελος της Aegean Airlines. Ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 να ανοίξει "ο φάκελος Aegean" και να εξεταστούν όλες οι διοικητικές πράξεις και εγκρίσεις των τελευταίων ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κας Μπακογιάννη:
"Με την σημερινή του δήλωση ο κ. Βγενόπουλος συνεχίζει την αδικαιολόγητη και απρόκλητη επίθεσή του εναντίον μου. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να με εμπλέξει σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο στον οποίο είναι προφανές ότι δεν έχω θέση.Ο κύριος Βγενόπουλος είναι εκπρόσωπος ισχυρών ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σήμερα εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του. Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του. Δεν έχω εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε από την πρώτη στιγμή αναλυτικά στα θέματα της αρμοδιότητας του.
Έδρασε με απόλυτη διαφάνεια και εν γνώσει όλων των εμπλεκομένων φορέων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο κύριος Βγενόπουλος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του. Πετάει λάσπη.

Θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη."