30 Σεπ 2009

Στην Κέρκυρα ο Κ.Καραμανλής την Παρασκευή.

Στο νησί των Φαιάκων επέλεξαν να κλείσουν την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας Καραμανλή. Ο κομματικός μηχανισμός στην Κέρκυρα δεν είχε ενημερωθεί και η επίσημη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει την άφιξη του Πρωθυπουργού εκδόθηκε από το γραφείο του Κερκυραίου υπουργούν Δικαιοσύνης Ν.Δένδια. Ποιό είναι όμως το πραγματικό κίνητρο που επέβαλε την παρουσία Καραμανλή στην Κέρκυρα ;;;;Η αλήθεια είναι πως η Κέρκυρα είναι ένας καθαρά τουριστικός προορισμός ο οποίος τα τελευταία χρόνια βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση με άμμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Η κοινωνική αντίδραση είναι λοιπόν δικαιολογημένη σε μια κυβέρνηση που τους έταξε πολλά ,αλλά πεντέμιση χρόνια τώρα τους ξέχασε....

Μια αγελάδα που έμαθαν να την αρμέγουν χωρίς να την ταιζουν ποτέ.

Τα τοπικά κομματικά συμφέροντα πολλά λόγο των κρατικών κονδυλίων που αυτόνομα διαχειρίζονται σε Νομαρχία και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , αρκετά για να "βολέψουν" ορισμένους εκλεκτούς που θα κάνουν πολλόυς άλλους να πιστεύουν ακόμα σε μικρορουσφέτια και μικροκομματικά βολέματα... πόσοι όμως αλήθεια είναι δυνατόν να διοριστούν ακόμη;;

Τι θα γίνει με τους επαγγελματίες που χρόνια τώρα επένδυσαν σε αυτό που λέγετε τουριστικό προιόν;

Τι θα γίνει με τις εκατοντάδες καταχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού ;

Τι θα γίνει με την τοπική οικονομία που καταρρέει και τους καταχρεωμένους Δήμους ;

Με τη μάστιγα της χειμερινής ανεργίας....

Με του νέους του νησιού που το εγκαταλείπουν ομαδικά....

Ερωτήματα που μην περιμένετε βέβαια να σας απαντήσει ο Καραμανλής την Παρασκευή, για μια στιγμή θα "πεταχτεί" στο νησί σας αφού το ίδιο βράδυ, θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση της Ν.Δ. στο Σύνταγμα.

Η εκλογική ήττα λοιπόν για την ΝΔ σε αυτές τις εκλογές τις εκλογές είναι δεδομένη στο νησί της Κέρκυρας. Το θέμα είναι μόνον τι μέγεθος θα έχει αυτή η ήττα.

Επιστρατεύουν λοιπόν τον ίδιο τον Καραμανλή να περάσει από το νησί "στα γρήγορα" σε ένα τελευταίο παιχνίδι εντυπώσεων για τους απογοητευμένους δεξιούς που "διέρρευσαν" προς το ΛΑΟΣ και τους εκατοντάδες πλέον δύσπιστους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους στην προσπάθεια να μειώσουν τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ φοβούμενοι την τρίτη έδρας του νησί.

Στην πραγματικότητα βέβαια η έδρα του ΚΚΕ στο νησί μοιάζει και για τα δύο μεγάλα κόμματα με απόρθητο φρούριο.

Η αυλαία της Ν.Δ. κλείνει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου 2009 στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Κερκύρας.

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ