21 Σεπ 2009

Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Θέλει και παραμένει


«Χωρίς τον ξενοδόχο» φαίνεται πως λογαριάζουν όσοι συζητούν από τώρα για νέες κάλπες τον Μάρτιο, προβλέποντας ότι ο Κ. Παπούλιας τελικά δεν θα είναι υποψήφιος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει καμία πρόθεση να μην υπηρετήσει δεύτερη θητεία. Απλώς, σε χρόνο που θα επιλέξει ο ίδιος, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι αποδέχεται την πρόταση, στην οποία συμφώνησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, να παραμείνει άλλα πέντε χρόνια στην Ηρώδου του Αττικού.

*Ο Κ. Παπούλιας δεν θέλει να συνδεθεί το όνομά του με κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, ακούγοντας τον Γ. Καρατζαφέρη να μιλάει για ενδεχόμενο ανάδειξης του Κ. Καραμανλή στην προεδρία με ψήφο (και) του ΠΑΣΟΚ και κάποιους βουλευτές να συνδέουν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με δήθεν προθέσεις του για αποχώρηση.

*Πράγματι, μια μικρή ευφάνταστη ομάδα παραγόντων διακινούσε μέχρι προ τινος τα εξής: «Ο Καραμανλής πήγε σε εκλογές γιατί ήξερε πως ο Κ. Παπούλιας δεν θα ήταν υποψήφιος κι έτσι επέλεξε να αφήσει στον Γ. Παπανδρέου τα δύσκολα μέτρα, να φανεί ανακόλουθος και αναποτελεσματικός, και τον Μάρτιο να προκαλέσει ξανά εκλογές».

*Οι παραπάνω, βεβαίως, αγνοούν ότι σε περίπτωση μεγάλης διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ο Κ. Καραμανλής ίσως αποχωρήσει από την ηγεσία, οπότε δεν θα έχει τη δυνατότητα να πάρει σύντομα ρεβάνς. Κι ακόμη, ότι και σε περίπτωση εκλογών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συνήθως επικρατεί ο νικητής της πρώτης αναμέτρησης.

Με δυνάμεις στα 81 του χρόνια

Ο ίδιος ο Κ. Παπούλιας ακούει τη φημολογία σιωπηλός και αρκετά ενοχλημένος.

Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι αναζητεί τρόπο να τερματιστεί όλη αυτή η «άρρωστη σπερμολογία», κατά την έκφραση συνεργάτη του. Περιμένει, λοιπόν, τους αρχηγούς να επαναλάβουν μετά τις 5 Οκτωβρίου τις προθέσεις τους και θα αναζητήσει τρόπους να τοποθετηθεί κι αυτός.

*Ο πρόεδρος βαδίζει ήδη στο 81ο έτος της ηλικίας του (γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1929) κι όταν θα λήγει η δεύτερη θητεία του θα είναι 86 χρόνων. Η υγεία του είναι άψογη, ο ίδιος νιώθει τις δυνάμεις του ικανές για τις ανάγκες του ρόλου του και η δημοτικότητά του βρίσκεται στο ζενίθ. Γιατί, λοιπόν, να μη συνεχίσει ένα έργο για το οποίο όλα τα κόμματα εκφράζονται με θετικά λόγια;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ