17 Σεπ 2009

Δέσμευση Γ. Παπανδρέου για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα

«Στις 5 Οκτωβρίου βάζουμε τέλος στην παρακμή του δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «χαριστικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες, κακοδιαχείριση, σπατάλη, διαφθορά, έλλειψη μηχανογράφησης, έχουν βάλει το ΙΚΑ στο κόκκινο».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεσμεύτηκε» για «βασική, αξιοπρεπή και δίκαιη σύνταξη για όλους», για «βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους ασφαλισμένους και, βέβαια, και για τη νέα γενιά».

Κατά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ, και αφού είχε επισκεφθεί νωρίτερα το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ζωγράφου, όπου ενημερώθηκε από γιατρούς και προσωπικό για τα προβλήματα του χώρου, ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε τον τομέα αποστολής των μηχανογραφικών καταστάσεων, την αίθουσα διαχειριστών και τον τομέα των ελεγκτών-καταχωρητών.

Εκεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με εργαζόμενους με προγράμματα στέιτζ, για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για εργασιακό «μεσαίωνα».

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις παραπάνω επισκέψεις συνόδευσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.-

Πηγή: express