14 Σεπ 2009

Γ. Παπανδρέου: "Ετσι θα κυβερνήσω"


Διευκρινίσεις για το σχέδιο των 100 ημερών, τα σενάρια για τον Λουκά Παπαδήμο και τα οικονομικά μέτρα που θα λάβει για την έξοδο από την κρίση, αν κερδίσει τις εκλογές, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μίλησε για φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ενιαία κλίμακα και τόνισε ότι δεν θα επιβάλει νέους φόρους. Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξήσει τον ΦΠΑ και όπως είπε τα λεφτά για το πρόγραμμα του θα προέλθουν από την περικοπή των δαπανών του σπάταλου δημόσιου τομέα και την φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στην ερώτηση "που θα βρείτε τα λεφτά" είπε ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά παράλληλα υπάρχουν και πολλές σπατάλες του δημοσίου οι οποίες θα περιοριστούν, όπως θα περιοριστούν και οι χαριστικές πράξεις, αναφέροντας για παράδειγμα αυτές που αφορούν στις τράπεζες, στις οποίες, όπως είπε, χαρίστηκαν πέντε δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε και πάλι ότι δεν πρόκειται να είναι όμηρος κανενός καθώς δεν χρωστάει σε κανέναν και αναφερόμενος σε θέματα φορολογίας ανέφερε ότι "είμαστε σε άλλη φιλοσοφία με τη ΝΔ".
Επίσης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει απογραφή σαν αυτήν που έκανε η ΝΔ, ενώ θα υπάρξει αναπροσανατολισμός στην λειτουργία των τραπεζών αλλά και των κατευθύνσεων του ΕΣΠΑ.
Είπε επίσης ότι δεν μπορεί να μειώσει τον ΦΠΑ και σχετικά με τον τουρισμό έχουν συζητηθεί και έχουν αποφασιστεί μέτρα για την ενίσχυσή του.