18 Ιουν 2009

Μάκιστος: Τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Πέρασαν οι φωτιές το 2007 από την Μάκιστο.Χάθηκαν άνθρωποι,δεν αντιλέγει κανείς,κάηκαν περιουσίες ( τι περιουσίες δηλαδή? ελαιόδενδρα που δεν ζούσε κανείς από αυτά,αφού αυτοί που τα κατέχουν ασχολούνται με άλλες εργασίες και εκτός Μακίστου η είναι συνταξιούχοι.)
Τελος πάντων,στέκομαι στο πραγματικό γεγονός της φρίκης και της καταστροφής.
Ολος ο κόσμος συγκινήθηκε και ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω.
Τόνοι βοήθειας ,από όλα τα καλά του κόσμου ερχόνταν από όλα τα μήκη και πλάτη της γης και έπεφταν επάνω της οι Μακισταίοι (των θερινών διακοπών) για να μεταφέρουν αυτή την βοήθεια στην Αθήνα,στην Ζαχάρω ή στις μόνιμες κατοικίες τους,Γιατί η Μάκιστος αποτελεί μόνιμη κατοικία για 10-20 άτομα το πολύ.
Επιστέγασμα του οίκτου και της ανθρωπιάς,ήταν η μεγάλη βοήθεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη που εφτιαξε τα εξοχικά όλων των Μακισταίων που ζούν στην Αθήνα,στην Ζαχάρω και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με όλες τις ανέσεις.Γιατί την Μάκιστο οι Μακισταίοι την επισκέφτονται μόνο για διακοπές η για να τσακωθούν για τα οφίκια στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.
Κατά την φωτιά κάηκε και το εκκλησάκι του Αη Γιώργη στο έμπα του χωριού.Ενα εκκλησάκι υπέροχο με τον πλάτανο του και την βρύση του.
Αυτό το εκκλησάκι το έφτιαξε πρώτο και καλλίτερο η οικογένεια Βαρδινογιάννη και το έκανε ¨κούκλα".
Αφησε τους κατοίκους του χωριού να το αγιογραφήσουν,προσφέροντας ο καθένας την εικόνα που ήθελε.
Και δείτε τι έκαναν οι ιερόσυλοι!!!!!