11 Ιουν 2009

Google: Οι "ελληνικές διακοπές" στην κορυφή της αναζήτησης παγκοσμίως


«Φωτιά» έχουν πάρει το τελευταίο τρίμηνο οι ηλεκτρονικές αναζητήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές με την Ελλάδα και την Τουρκία να «μάχονται» για τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο της Google, Google Insights οι όροι «ελληνικές διακοπές» και «τουρκικές διακοπές» βρίσκονται στους πέντε πιο γρήγορα αυξανόμενους όρους αναζήτησης παγκοσμίως.

Ιδιαίτερα δημοφιλές φαίνεται ότι είναι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό «εργαλείο» αναζήτησης και μεταξύ των Ελλήνων χρηστών, οι αναζητήσεις των οποίων αναδεικνύουν ως πιο δημοφιλείς προορισμούς τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κεφαλονιά και την Πάρο. Στους πλέον δημοφιλείς όρους αναζήτησης συγκαταλέγονται με σειρά προτεραιότητας οι λέξεις «ξενοδοχεία», «εισιτήρια», «διακοπές», «προορισμοί» και «πτήσεις».

Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί είναι εκείνοι που ..ψάχνονται περισσότερο ηλεκτρονικά σε ο,τι αφορά στις διακοπές ενώ ευκαιρίες και προορισμούς αναζητούν και οι προερχόμενοι από τη Νότια Αφρική, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδία και τον Καναδά.

Οι τρεις ελληνικοί προορισμοί, οι οποίοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον για το φετινό καλοκαίρι είναι η Κεφαλονιά, η Σαντορίνη και η Ρόδος με τις τρεις αντίστοιχες λέξεις να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων όρων αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά διαδικτυακής αναζήτησης για ελληνικούς προορισμούς είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Νότιος Αφρική και η Τουρκία. Να σημειωθεί ότι και πέρυσι Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα και η Ιρλανδία ήταν οι τρεις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αναζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι αναζητήσεις που αφορούν στις διακοπές βρίσκονται σε σταθερά υψηλό επίπεδο καθόλη τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου ενώ το ενδιαφέρον κορυφώνεται από το τέλος Μαΐου.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ