25 Ιουν 2009

Κυνήγησαν τους "ράμπο¨της ΥΠΕΕ στην Λήμνο.

Λαϊκή εξέγερση κατά της Εφορίας εκδηλώθηκε χθες στη Λήμνο, με τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες του νησιού να αντιδρούν και να μπλοκάρουν τους ελέγχους κλιμακίου υπαλλήλων της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ).

«Πληρώνουμε φόρους και δεν έχουμε πλοία, ενώ και οι γιατροί του νοσοκομείου μας είναι απλήρωτοι», επισημαίνουν οι μικρομεσαίοι, διαμαρτυρόμενοι για τη φοροεπιδρομή. Με απόγνωση φωνάζουν: «Ενδιαφερθείτε για εμάς και το νησί μας και μετά ελάτε να μας ελέγξετε...».

Οι υπάλληλοι έφτασαν χθες το πρωί στη Λήμνο από τη Μυτιλήνη και μέχρι το μεσημέρι είχαν ελέγξει τρεις επιχειρήσεις. Γύρω στις πέντε το απόγευμα η Ομάδα Πρωτοβουλίας συγκέντρωσε περί τους 300 επιχειρηματίες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για τους φορολογικούς ελέγχους: «Δεν έχουμε πια να δώσουμε και δεν σας θέλουμε πια στο νησί μας, είστε ανεπιθύμητοι», τονίζουν σε σχετικό υπόμνημά τους, εξηγώντας τους λόγους της κινητοποίησης και της αντίδρασής τους:

«Είναι γνωστό ότι στερούμαστε στοιχειώδη αγαθά που οφείλει να παρέχει η πολιτεία, όπως ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη και στελέχωση υπηρεσιών, και ενώ περιμένουμε από την κυβέρνηση ένα σχέδιο ανάπτυξης να στηρίξει τον τόπο μας και την παραμονή μας σε αυτόν, εκείνη με τους μηχανισμούς της μας πιέζει και μας οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση», καταγγέλλουν.

Κάνουν, δε, λόγο για απαράδεκτη και προκλητική στάση της κυβέρνησης: «Η στάση της, δε, εκτός από απαράδεκτη είναι και προκλητική, φτάνοντας στα όρια της κοροϊδίας όταν για δύο μήνες προεκλογικά το ΣΔΟΕ σταματά τους ελέγχους και τους ξαναθυμάται αμέσως μετά τις εκλογές».

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτύρονται επίσης και για το ότι η ΥΠΕΕ δεν προχωρεί σε ελέγχους κατά του παρεμπορίου καθώς και της παράνομης εργασίας, ενώ καταγγέλλουν ανισότητα στους ελέγχους ανάμεσα στην περιφέρεια και στις μεγάλες πόλεις: «Υπάρχει τρομερή ανισότητα στους ελέγχους που γίνονται ανάμεσα στην περιφέρεια και στις πόλεις. Με τον τρόπο που λειτουργείτε μας αδικείτε κατάφωρα, αφού μας αναλογούν δεκαπλάσιοι έλεγχοι σε σχέση με αυτούς που γίνονται στους επαγγελματίες της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και της Γλυφάδας κ.ά.».

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ