25 Ιουν 2009

Νέοι φόροι αποφασίζονται σήμερα

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες ο κ. Κώστας Καραμανλής κύτταζε τις κάμερες των τηλεοράσεων και έλεγε στον ελληνικό λαό ότι δεν είναι στις προθέσεις του να βάλλει νέους φόρους προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του στις ευρωεκλογές.

Οι εκλογές όμως πέρασαν και έτσι σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η διυπουργική οικονομική επιτροπή για να αποφασίσει την επιβολή νέων φόρων. Αύξηση του φόρου στα καύσιμα, αύξηση των τελών σύνδεσης καρτοκινητής τηλεφωνίας και επιβολή -για πρώτη φορά- φόρου στα καρτοκινητά, προβλέπει, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η διυπουργική καθώς επίσης και εφάπαξ τέλος στα ΙΧ μεγάλου κυβισμού. Αυτό μάλιστα είναι το πρώτο πακέτο μέτρων θα ακολουθήσουν κι άλλα πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι όσο ο κόσμος θα είναι στις παραλίες και σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το ψέμα του πρωθυπουργού που κλονίζει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του προκαλεί περαιτέρω ανησυχία και δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος. Είναι αρκετοί πλέον οι υπουργοί και οι βουλευτές που συμφωνούν με την εκτίμηση του κ. Κώστα Παναγόπουλου της ALCO ότι «ο κ. Καραμανλής είναι πια το βαρίδι του κυβερνώντος κόμματος». Μεγαλύτερη δυσαρέσκεια όμως προκαλεί η αδράνεια του κ. Καραμανλή και η άρνησή του να προχωρήσει σε αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα όσο ακόμη είναι καιρός για να ξεκινήσει μία προσπάθεια ανάταξης της κυβέρνησης. «Οι αλλαγές θα έπρεπε να έχουν γίνει, ήδη χάθηκε το τάιμινγκ της επομένης των εκλογών προκειμένου να δείξει ότι έλαβε το μήνυμα των ψηφοφόρων της παράταξης» έλεγε υπουργός και πρόσθετε: «μέχρι να το αποφασίσει θα έχει έλθει το καλοκαίρι και δεν θα έχει νόημα».

Δυσαρέσκεια όμως υπάρχει στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος από το λουκέτο στον «Ελεύθερο Τύπο». Το κλείσιμο της ναυαρχίδας της παράταξης έχει επιπτώσεις στη ΝΔ όσο κι αν ο κ. Καραμανλής το αντιμετωπίζει σαν ένα δευτερεύουσας σημασίας γεγονός. Οι βουλευτές θεωρούν ότι η Ρηγίλλης έπρεπε να μην αφήσει να χαθεί η εφημερίδα και μετά το κλείσιμο να αναλάβει πρωτοβουλία για να βρεθεί διάδοχο σχήμα και να σωθεί.

Πηγή:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ