15 Δεκ 2008

ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ: Αυτη η κόντρα κρατάει χρόνια...



Αυτή η κόντρα κρατάει χρόνια... Η εμφύλια διαμάχη στον χώρο της Αριστεράς κρατάει κοντά είκοσι χρόνια (!). Αλλοι ανατρέχουν πολύ πιο πίσω -στη διάσπαση του ΚΚΕ το 1968- και άλλοι αναζητούν τον εμφύλιο στις γραμμές της Αριστεράς, μετά τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ πιο πάνω από αυτά του ΚΚΕ.

Οι «γκλοπιές»

Τι είπε η Αλέκα Παπαρήγα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων, βλέποντας μπροστά στην κάλπη μαξιλάρια ή καρέκλες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ομπρέλα κάθε λογής κουκουλοφόρων».

«Αν θα συνεργαζόμασταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας προπηλάκιζε ο λαός».

«Ο ΣΥΝ κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το ΠΑΣΟΚ, έχει ίδιες θέσεις με τον πρόεδρο του ΣΕΒ».

Οι «μολότοφ»

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας
«Είναι θλιβερό οι ακραίοι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που κατευθύνουν αυτή την επιχείρηση, να βρίσκουν συμπαραστάτες στο ΚΚΕ. Αναφέρομαι, βεβαίως, στο παραλήρημα της κ. Παπαρρήγα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου».

«Τα κόμματα δεν είναι αλύγιστα κλαδιά. Η αλλαγή των συσχετισμών μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα και στην Αριστερά».

«Η κ. Παπαρήγα δεν ξέρω τι συζήτησε με τον κ. Καραμανλή, αλλά διάλεξε να στηρίξει την προπαγάνδα την Ακροδεξιάς».

Μάκης Μαϊλλης
«Λοιπόν, πέρα από αυτό είναι κάτι το οποίο φαίνεται και το λένε, όχι έτσι όπως το λέμε εμείς ότι χαϊδεύει αυτιά. Εμείς δεν ταυτίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις ομάδες. Λέμε όμως ότι τους χαϊδεύει τα αυτιά. Για λόγους δικούς του, ψηφοθηρικούς, έτσι, αλλιώς... αλλά το κάνει».

Γιάννης Γκιόκας
«Ολες τις μέρες βλέπουμε να διαδηλώνουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ οι κουκουλοφόροι. Προσφέρει κάλυψη και προστασία σε αυτό τον μηχανισμό. Δεν αποκλείουμε να καλύπτει ανθρώπους κοινού ποινικού δικαίου».

Α. Αλαβάνος
«Αυτά που ακούστηκαν δυστυχώς από την κυρία Παπαρήγα είναι απόψεις που ακούγονται από τα στελέχη της Ν.Δ. στην επίθεσή τους ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γ. Δραγασάκης
«Η κ. Παπαρήγα έκανε κάτι που νομίζω ότι θα ντροπιάσει έναν κόσμο του ΚΚΕ. Δεν δείχνεις σε στιγμές μάχης τον διπλανό σου, δείχνεις τον απέναντι.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ